Neobične i upadljive

Fudbalerka je opet IN: Frizure iz 80-ih koje se vraćaju na velika vrata

Ove godine sve je u znaku nostalgičnih i retro trendova, a to isto vrijedi i kad je riječ o kosi. Frizure kakve su nosile naše mame sada opet postaju popularne

profimedia-0630754506.jpeg
Foto: Profimedia.hr

Početak svake nove godine donosi nam neke zanimljive novitete i trendove, a znalci predviđaju da će u 2022. prevladavati neki nostalgični i retro trendovi koji inspiraciju crpe iz proteklih desetljeća.

Image
Hrabro pod škare

'Hobotnica na glavi' - frizura koja će dominirati u 2022. godini

U svijetu mode trendi će biti sve što je vintage te stil 90-ih, a kada govorimo o beauty trendovima, glavni fokus su nam frizure. Osim šiški, ove godine iznimno će biti popularne frizure inspirirane ludim osamdesetima, kakve su nosile i naše mame. 

Bez imalo sumnje možemo reći da su frizure iz 80-ih bile uistinu zanimljive i upečatljive, a sada doživljavaju svoj veliki povratak. Čini se kako će neobične, upadljive i pomalo ekscentrične frizure poput trajne ili fudbalerke ove godine apsolutno dominirati scenom. Većina frizura iz 80-ih godina ističe se volumenom i ludim teksturama, a tadašnje su generacije takvim stilom zapravo iskazivale svoj bunt i čvrste stavove.

Neke od tih frizura dobivaju osvježenje i opet postaju trendi tako da ćemo ove godine često viđati razigrane konjske repove, velike kovrče i fudbalerku u nekim modernijim izdanjima. Neke poznate osobe poput Miley Cyrus i Billie Eilish već su isfurale ovaj trend i pokazale nam kako ih nositi na moderan i kul način. 

Ako planiraš osvježiti svoj imidž te razmišljaš i o novoj frizuri, u nastavku pogledaj neke od najpopularnijih frizura inspiriranih upravo 80-im godinama prošlog stoljeća koje će ove godine biti jako trendi. Možda je neka od njih za tebe idealna opcija!

'Crimped' frizura

Cik-cak frizura u 80-ima je bila veliki hit, a možda si i sama nosila ovu upečatljivu frizuru dok si bila mala. Osim peglom, prirodniji način za postizanje 'crimped' odnosno cik-cak frizure jer pletenjem pletenica. Ispleti pletenice po cijeloj kosi ili samo po određenim pramenovima, ostavi preko noći i ujutro ih raspleti. Ako se stilizira na pravi način, ova frizura može izgledati vrlo efektno, osobito na jako dugoj i gustoj kosi, a može se kombinirati i s konjskim repom.

Fudbalerka

Nitko nije očekivao da će omražena fudbalerka ikada opet biti u modi, no evo nas. Ova 'smiješna' frizura u 2022. godini doživljava svoj veliki povratak. Dakako, izgleda puno elegantnije i ženstvenije, a naglasak je stavljen na teksturu pa sama frizura ima puno ljepši oblik. Frizuru smo vidjeli na modnim pistama, a odlično ju je 'isfurala' popularna pjevačica Miley Cyrus.

Konjski rep sa strane

Ova jednostavna frizura djeluje pomalo 'girly' i razigrano, no jako je trendi i vole je nositi zvijezde poput pjevačice Beyonce. Kako ističu frizerski stilisti, u modernoj verziji konjski rep sa strane se radi malo niže, a može se kombinirati s pletenicama ili upečatljivim pramenovima.

Velike kovrče

Svi mi želimo svojoj kosi dodati malo volumena, no valovite frizure već su nam pomalo dosadile. Kovrče su bezvremenske, a one inspirirane 80-ima djeluju zaista efektno. Možeš ih napraviti i kod kuće, a djeluju prirodno i jako su trendi te su savršen izbor u svakoj prilici!

Shag frizura

Već u prošloj godini ova frizura iz 80-ih godina je postala jako trendi, a u 2022. dolazi u nešto modernijoj verziji. Nove shag frizure imaju bolji volumen te su puno sofisticiranije, a obožavaju ih nositi i brojne poznate dame i influencerice.