SAVJETI VIZAŽISTICA

Sjenila za smeđe oči - sve nijanse koje ih najljepše ističu

Važno je da proučiš kakva šminka odgovara tvom obliku očiju, a najbitnije je da make-up koju nosiš sviđa i čini te samopouzdanom

Zendaya obrve
Foto: Profimedia.hr

One mogu biti svijetle, gotovo boje meda ili zlaćane, mogu biti čokoladne ili skoro crne. Kako god okreneš, jednako su prekrasne kao i ostale boje očiju. Ovaj put se radi o smeđim očima.

Žene s tamnim očima imaju luksuz pustiti mašti na volju jer mogu odabrati gotovo sve nijanse iz palete i biti sigurne da će šminka biti izvrsna. Međutim, čak i za njih postoje određena ograničenja i pravila koja govore kako najbolje naglasiti njihovu šarmantnu boju očiju. Važno je da proučiš kakva šminka odgovara tvom obliku očiju, a najbitnije je da ti se make-up koju nosiš sviđa i čini te samopouzdanom.

Sjenila za smeđe oči

Žene smeđih očiju mogu nositi širok raspon nijansi: od crne do blijedoljubičaste. Ako imaš smeđe oči, prilikom odabira večernje šminke, odluči se za bogate nijanse koje naglašavaju svjetlinu očiju: crna, tamnoplava, ljubičasta, smeđa, zlatna. Za dnevnu šminku možeš birati između široke palete nude nijansi ili možeš naglasiti oči olovkom u plavoj, ljubičastoj i tirkiznoj boji. Iako zvuči čudno, mat smeđe nijanse još intenziviraju smeđu boju očiju. Ako ih želiš naglasiti, biraj smeđu koja je suprotna smeđoj boji tvojih očiju. Dakle, ako imaš skoro crne oči, biraj svijetlo smeđe nijanse sjenila.

Svijetlo smeđe oči

Za osobe sa svijetlo smeđim očima najbolji izbor su zlatne, šampanjske i brončane nijanse. Zelene, žute, narančaste i crvene nijanse također pokazuju ljepotu svijetlosmeđih očiju, pa ako imaš takve oči i voliš nositi sjenila u boji - savršeno će ti pristajati!

Tamno smeđe oči

Tamnije nijanse sjenila idealne su za tamnosmeđe oči. Zato odraberi sivu, boju šljive, zelenu ili smeđu. Cilj je povećati intenzitet tvog pogleda, pa šminku završi crnom, tamnoplavom ili smeđom olovkom za oči. Olovku možeš nanijeti u vodenu liniju ili na gornji kapak kako bi ona imitirala tuš. Kada je naneseš umjesto tuša, uzmi mali kosi kistić i sve lagano razblendaj kako bi dobila prirodni smokey look.

Teksture sjenila za smeđe oči

Ni tu se ne moraš ograničavati u izboru – sve ovisi o tvom raspoloženju i prilici za koju se šminkaš. Za ured možeš odabrati kremaste ili mat teksture, kombinirajući ih s prigušenim nijansama, a za sastanke i zabave – šljokice i glitere. Kako bi ti pogled bio dubok i izražajan, trebaš odabrati maskaru s efektom volumena i četkicom za uvijanje koja razdvaja trepavice bez efekta “paukovih nogu”. Osim toga, za bolji učinak možeš koristiti prozirnu bazu ispod maskare.

Image
NAUČI IH IZBJEGAVATI

Najčešće modne i beauty pogreške zbog kojih izgledamo starije