'Cozy' mirisi

Mirisi jeseni: 3 drvenasta parfema idealna za zlatno godišnje doba

Stiglo je najraskošnije godišnje doba i potpuno smo spremne jeseni prilagoditi i mirise koje nosimo. Predlažemo ti tri drvenasta parfema koja su jednostavno savršeni za zlatno doba godine

profimedia-0762464798.jpg
Foto: profimedia.hr

Kad lišće promijeni boju i temperature padnu, znači da je stiglo mnogima omiljeno doba godine koje asociramo s ukusnim toplim napitcima, šetnjama raskošnom prirodom i naravno – neizostavnom promjenom garderobe. Isto kako s prvim danima jeseni poželimo drugačije boje odjeće i make-up nijanse, dobijemo 'apetit' i za neke drugačije mirise. Ljeti prevladavaju slatkasti i svježi mirisi, a jesen je idealna za gorkaste parfeme drvenastih nota.

Image
Mirisni favoriti s kojima ne možeš pogriješiti

Kao stvoreni za jesenske dane – parfemi kojima dominiraju mirisne note pačulija

Tako sad želimo malo dublje i toplije mirise koji asociraju na kestene i lišće - drugim riječima, one koji mirišu na jesen!

Image
Foto: Pexels

U ovo hladnije i kišno godišnje doba imamo potrebu zavući se pod toplu dekicu uz dobru knjigu i šalicu mirisnog toplog napitka – samo da nam je što udobnije. Upravo su ove nijanse savršenog jesenjeg dana uhvaćene i u nekim parfemima drvenastih nota – mi smo odabrale 3 koje svakako želimo imati u svojoj jesenjoj kolekciji cozy mirisa:

POGLEDAJ VIDEO: Joga za lice sve je popularnija

La vie est belle L'Extrait od Lancômea, 30 ml, 109,19 eur

Ovaj je zavodljiv miris sofisticirana i senzualna varijanta kultnog parfema La vie est belle.La vie est belle L'Extrait, ovjekovječen u zlatnoj bočici, vješto kombinira bergamot, papar, tamjan, ružu, jasmin i iris – a sve su to sastojci koji su upravo savršeni za zlatno godišnje doba.

Image

Aqua Allegoria Oud Yuzu Refill Guerlain, 200 ml 218,29 eur

Ovaj skladan i dobro uravnotežen miris na impresivan način u prvi plan stavlja živahnu svježinu yuzua i misteriozne note svetog agar drveta. Aqua Allegoria Forte Oud Yuzu ima aromatično drvenasti miris koji je ujedno kontrastan, plemenit i tajanstven.

Image

L'Interdit Rouge Ultime Givenchy, 35 ml sada 58,70 eur

Tajna ovog jedinstvenog i provokativnog parfema leži u pačuliju koji mu daje drvenasti karakter, zaokružen cvjetnim tonovima i s crvenom narančom na vrhu koja omogućava spajanje i stapanje svih ovih tonova. L'Interdit Rouge Ultime je ženstven i senzualan, drvenast, ali i hrabar miris koji asocira na zabranjen užitak kojemu ne možemo odoljeti.

Image