Okupana suncem

Medeni pramenovi - boja kose koja donosi osjećaj proljeća

Topliji dani samo što nisu stigli, a od prvih vjesnika proljeća tu su topliji tonovi u našoj kosi

averie-woodard-4nulm-JUYFo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ako želiš osvježiti svoju boju u pripremi za nadolazeće proljeće, tada su prekrasni pramenovi boje meda savršen izbor za tebe. Ova topla zlatna boja meda u trenu će ti donijeti entuzijazam, poletnost i ostale osjećaje koje povezujemo s najljepšim godišnjim dobom. I dok je u jesen i zimu dominirala hladna nijansa platinasto plave, sada i frizeri zvijezda posežu za toplijim blond tonovima koji nas podsjećaju na sunce - jer upravo toga smo se svi zaželjeli nakon duge, sive zime. Kad bi se nas pitalo, šetali bismo još samo sunčanom stranom ulice.

Za koji su tip kose

Nježni medeni pramenovi savršeno odgovaraju uz sivkaste tonove, srednje blond boju, kao i svijetlo smeđe nijanse kose. Pramenovi boje meda omogućit će da se svjetlo razigrano reflektira u tvojoj kosi, bez da promjena bude drastična. Tvoja će frizura ovime dobiti na sjaju i djelovat će punije, za razliku od žućkastih beach blond nijansi. Ako ti si se odlučila za efektne pramenove boje meda, imaš dvije opcije - možeš pramenove provući kroz cijelu kosu ili odabrati samo nekoliko medenih pramenova uz lice.

Njega pramenova

Nije tajna kako svako bojanje kosi do određene mjere šteti pa tu ni medeni pramenovi neće biti iznimka. Ali, uz pravu njegu, možeš pomoći svojoj kosi da izgleda savršeno i bude dobro nahranjena. Za svakodnevnu njegu preporučuju se šamponi za obojenu kosu te regeneratori i maske na bazi hranjivih ulja. Bitni su i sprejevi za zaštitu kose od sunca (da, da, uskoro će ti trebati). Bolje je izbjegavati silver šampone jer će oni tvojim pramenovima oduzeti lijepu zlaćanu boju.

Boja meda u kosi opet je veliki trend i na Instagramu, u našoj galeriji naći ćeš inspiraciju za svoju novu boju:

Tako fotogenični

Pramenovi boje meda mala su tajna zvijezda i trendseterica - zbog njih na svakoj fotografiji izgledaju savršeno.

Nijansa zlata

Gigi Hadid ljetos je svoju dugu kosu osvježila medenim pramenovima, a pristajali su joj tako dobro da nemamo razloga sumnjati kako im se neće vratiti s prvim danima proljeća.

Jači kontrast

Na tamnije smeđu kosu pramenovi boje meda dat će odvažniji kontrast, ali su odličan izbor ako nisi spremna na cjelokupnu promjenu boje, a želiš osvježenje.

Visoki sjaj

Ako ti je kosa beživotna i žudiš za sjajem, medeni pramenovi pravi su izbor za tebe.

Raskoš u tvojoj kosi

Pramenovi boje meda dat će tvojoj kosi teksturu i izgledat će gušće, a frizura će djelovati dinamičnije.

'Honey Lights' bob

Bob je ultimativna trendi frizura za 2022, a osvježiti ga možeš zlaćanim pramenovima - i spreman si za suncom okupane dane.

Malo, ali efektno

Ako nisi spremna za veće zahvate na svojoj kosi, isprobaj samo par svjetlijih pramenova koji će uokviriti tvoje lice - i učini da izgledaš mlađe i svježe.

Medeni valovi

Wavey bob veliki je hit, a svoje valove možeš učiniti još zanimljivijima ako dodaš malo zlatne boje.

Med i čokolada

Jednoličnu i pomalo dosadnu smeđu boju razigraj pramenovima boje meda i spremna si za proljeće.

Instant pomlađivanje

Pramenovi boje meda djeluju upravo čudesno - obrisat će nekoliko godina s tvoga lica i dati ti svježinu kao da si cijeli dan provela negdje na suncu.