U jesen se u naše ormare vraćaju tamnije i nude boje, a što se boje kose tiče, ponovno nam drage postaju prirodnije nijanse. Tako nekako svoj izgled usklađujemo s prirodom - sa svim tim toplim i zagasitim bojama ovog raskošnog godišnjeg doba.
Plavuše ove sezone traže takozvanu nijansu marmelade - toplu plavu boju sa zlatnim tonom i crvenim odsjajem - baš kao naša omiljene marmelada iz djetinjstva. Baza u ovoj tehnici je srednje plava nijansa, a onda se balayage tehnikom niz cijelu dužinu kose izvlače pramenovi od zlatnih do bakrenih - rezultata je blond boja kose s prekrasnim zlaćano-crvenkastim sjajem.
Iako odiše luksuzom, ova boja savršeno se uklapa i u outfit za svaki dan.
Nije za kućnu radinost
Ako se odlučiš na ovu zanimljivu nijansu, trebaš znati kako je nećeš moći dobiti ako se bojaš sama. Tehnika koja kombinira balaye i pramenove različitih nijansa nije jednostavna - radije svoju kosu prepusti iskusnim rukama frizera (no pripremi se na višesatni boravak u salonu).
Kome najbolje pristaje
Marmelade blond najbolje će izgledati na ženama koje su prirodne plavuše jer je se takvu kosu najlakše izvlače željeni zlatni pramenovi. Ali, trendi nijansu je moguće dobiti i ako je tvoja kosa prirodno tamnija - kao što je to slučaj kod modela i influencerice Olivie Palermo.
Pravilna njega
Kako bi marmalade blond zasjala u svom punom sjaju treba je pravilno održavati. Frizeru preporučuju da se kosa ne pere previše često, dakle svaka 3 dana sasvim je dovoljno, a također je zabranjeno prati kosu dan nakon što si tek stavila boju. Jednom tjedno svojoj bi kosi trebala priuštiti kuru za obnovu, a najbolje je držati se dalje od pegle i uvijača.
Poštuj ova jednostavna pravila i dugo ćeš uživati u svojoj boji marmelade za koju mnogi kažu da je ove jeseni najljepša, a mi dodajemo - i najslađa.
Donosimo ti nekoliko primjera kako isfurati ovu it nijansu: