Sviđa li ti se?

'Lady Marmalade': 'Marmelada' plava je hit boja kose jeseni

Da su plavuše uvijek in već znamo, ali ove sezone posebno je trendi jedna blond nijansa koja je tako slatka da smo je poželjele pojesti

woman-g9ff820605_1920.jpg
Foto: Pixabay

U jesen se u naše ormare vraćaju tamnije i nude boje, a što se boje kose tiče, ponovno nam drage postaju prirodnije nijanse. Tako nekako svoj izgled usklađujemo s prirodom - sa svim tim toplim i zagasitim bojama ovog raskošnog godišnjeg doba.

Plavuše ove sezone traže takozvanu nijansu marmelade - toplu plavu boju sa zlatnim tonom i crvenim odsjajem - baš kao naša omiljene marmelada iz djetinjstva. Baza u ovoj tehnici je srednje plava nijansa, a onda se balayage tehnikom niz cijelu dužinu kose izvlače pramenovi od zlatnih do bakrenih - rezultata je blond boja kose s prekrasnim zlaćano-crvenkastim sjajem.

Iako odiše luksuzom, ova boja savršeno se uklapa i u outfit za svaki dan.

Nije za kućnu radinost

Ako se odlučiš na ovu zanimljivu nijansu, trebaš znati kako je nećeš moći dobiti ako se bojaš sama. Tehnika koja kombinira balaye i pramenove različitih nijansa nije jednostavna - radije svoju kosu prepusti iskusnim rukama frizera (no pripremi se na višesatni boravak u salonu).

Kome najbolje pristaje

Marmelade blond najbolje će izgledati na ženama koje su prirodne plavuše jer je se takvu kosu najlakše izvlače željeni zlatni pramenovi. Ali, trendi nijansu je moguće dobiti i ako je tvoja kosa prirodno tamnija - kao što je to slučaj kod modela i influencerice Olivie Palermo.

Pravilna njega

Kako bi marmalade blond zasjala u svom punom sjaju treba je pravilno održavati. Frizeru preporučuju da se kosa ne pere previše često, dakle svaka 3 dana sasvim je dovoljno, a također je zabranjeno prati kosu dan nakon što si tek stavila boju. Jednom tjedno svojoj bi kosi trebala priuštiti kuru za obnovu, a najbolje je držati se dalje od pegle i uvijača.

Poštuj ova jednostavna pravila i dugo ćeš uživati u svojoj boji marmelade za koju mnogi kažu da je ove jeseni najljepša, a mi dodajemo - i najslađa.

Donosimo ti nekoliko primjera kako isfurati ovu it nijansu:

Podsjetnik na toplo ljeto u hladnim danima

Marmalade blond ide čak i na kovrče

Naglašava raskoš valova

Boja koja podiže raspoloženje

Marmalade blond na prirodno tamnoj kosi

Osvježenje za dugu kosu

Ono kad iz salona izađeš s osmijehom od uha do uha