Jesen i šminka

90-e se vraćaju i u make up svijet, a evo koji ćeš još trendovi vladati

Trendovi ove nadolazeće sezone ne razlikuju se previše od onih koje smo viđali cijelo ljeto, a evo kakvi nas sve očekuju

makeup-jesen.jpg
Foto: Unsplash

Ah, ta jesen - već nam je došla. Svježe, prohladno vrijeme idealno za pletene veste, čizme, slojevi i kožne jakne, novi trendovi u svijetu mode i ljepote… postoji milijun razloga zašto je jesen najbolje godišnje doba, ali jedna od najvažnijih stvari je ta što također nadahnjuje promjene u rutinama mnogih nas. Kako vadimo jesenske modne komade, mijenjamo i beauty rutinu.

Image
Jesenski favoriti

Svi će ih nositi: Make up trendovi koje ćemo stalno viđati

Ali ne moraš se bojati - to ne znači da moraš odložiti svoja omiljena sjenila i jarke ruževe koje si do sad nosila. Prema vizažistima i stručnjacima iz beauty industrije, pokazalo se da se trendovi ove nadolazeće sezone ne razlikuju drastično od onih koje smo viđali cijelo ljeto.

Vizažisti predviđaju da će se svi još uvijek truditi oko svog izgleda šminke, nadahnjujući se nekim od najzabavnijih desetljeća, od diska iz sedamdesetih do funka iz osamdesetih. A ni trendovi u šminkanju iz devedesetih ne idu nigdje - tu su da ostanu. U nastavku saznaj kakvi nas još trendovi očekuju ove jeseni.

Povratak devedesetih

Ljubav prema devedesetima i dalje će biti jaka ove jeseni. "Oštro definirane usne, punk i grunge susreću se s R&B-om i hip-hopom devedesetih, a nosit će se i monokromatske palete boja", kaže vizažistica Keri Blair. Dodaje da će siva te boja šljive i smeđe čokolade ove jeseni biti velike boje, a nosit će se i olovke za usne koje su sinonim za devedesete.

Sjajna koža

Ako je ljeto bilo u znaku potpunog prekrivanja i mat izgleda, jesen ide u suprotnom smjeru. Vizažistica Megan Curtin predviđa da će se ljudi ove jeseni odlučiti za prozračno prekrivanje kako bi dobili prirodan izgled kože. Curtin predlaže korištenje tonirane hidratantne kreme koja hidratizira kožu i daje taj zamućeni učinak i suptilan sjaj. Kako bi postigla taj dodatni rosni završetak, ona predlaže korištenje dobrog spreja za fiksiranje.

Boje

"Kombinacija disko sjaja iz sedamdesetih i boje iz osamdesetih ponovno su in", kaže Blair. "Naravno da ideja šminke kao slobode izražavanja ili potpunog istraživanja boje i teksture nije nova", nastavlja ona i dodaje da je ono što održava ovaj trend svježim ideja da se doradi i istakne naše najbolje osobine do krajnjih granica.

Cat eye

Prema celebrity vizažistu Sir Johnu, ove će se jeseni nositi klasični cat eye tuš za oči koji će "produžiti oči kako bi izgledale šire i veće". Izgled će biti savršen beauty dodatak i idealan je za svaku priliku.

Monokromatski look

Još jedan jesenski trend za koji Sir John predviđa da će biti popularan je monokromatski izgled. Dovoljno je uzeti jednu nijansu (preporučuje mat nijansu) i istu nijansu staviti na kapke, usne i obraze.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.