Kao Audrey Hepburn: Četiri koraka do savršenog 'cat-eyea'

Poznata po svojim ženstvenim obrvama i mačjim očima, Hepburn je bila ljepotica koja je nadmašila sve ostale, a danas i ti možeš naučiti kako rekreirati njezin poznati make up look

Kao Audrey Hepburn: U četiri koraka do savršenog 'cat-eye' looka

Ako želimo stvoriti savršen cat-eye make up look, ne moramo tražiti dalje od holivudske legende Audrey Hepburn. Ljepotica koju smo gledali u filmovima Doručak kod Tiffanyja, Praznik u Rimu, Sabrina i mnogim drugima, osim svojim glumačkim talentom, svijet je osvajala svojom jednostavnošću i ljepotom, a lagani cat-eye look bio je njezin zaštitni znak.

Image

10 stvari koje nisi znala o neponovljivoj Audrey HepburnNjezine bademaste oči bile su sinonim za "krilati" eyeliner koji ih je krasio, a njezine savršeno definirane trepavice zalepršale su svaki put dok je gledala kroz prozor Tiffany & Co prodavaonice, jedući kroasan. Za njezinu besprijekornu šminku bio je zadužen talijanski vizažist Alberto de Rossi, a vizažistica Voguea, Celia Burton, objasnila je kakvu je veliku ulogu igrao u njezinom zaštitnom make up looku.


“Kad je Alberto de Rossi umro, Hepburnina vizažistica koja je imala 25 godina izjavila je da radije više ne bi radila. To je bilo savršeno priznanje ogromnoj ulozi koju su make up - i muškarac koji ga je primijenio - odigrali u njezinoj karijeri. Legenda kaže da bi de Rossi nanio maskaru, a zatim svaku pojedinačnu trepavicu odvojio sigurnosnom pribadačom kako bi naglasio njezine srneće oči", rekla je Burton za Vogue.

I doista, poznata po svojim ženstvenim obrvama i mačjim očima, Hepburn je bila ljepotica koja je nadmašila sve ostale, a danas i ti možeš naučiti kako rekreirati njezin poznati make up look - i to u samo četiri koraka.

1. Označi položaj tekućim tušem za oči

Pogledaj ravno u ogledalo, spuštene brade, i razmisli o svom obliku očiju te upotrijebi tekući tuš za oči, koji god ti je najdraži. Zatim točkicom ili crticom označi mjesto na kojem želiš da linija tuša završi. Za "Audrey Hepburn" efekt, vizažisti preporučuju oštar potez prema gore i prema van od kraja linije trepavica na 45 stupnjeva.

2. Povuci tuš za oči uz liniju oka

Nagni glavu unatrag, tako da sada gledaš dolje u ogledalo i tuš povuci preko oka iz unutarnjeg kuta, zadržavajući se što bliže liniji trepavica. Uvijek pri ruci imaj pamučni štapić za uši i sredstvo za uklanjanje šminke bez ulja, uz pomoć kojeg možeš popraviti liniju tuša.

3. Spoji točkice i podebljaj liniju

Zaustavi se kad dođeš do kraja linije trepavica, zatim opet gledaj ravno u zrcalo i spoji točke s označenog mjesta s ostatkom tuša. Možeš ostaviti tanku, suptilnu liniju ili ju malo podebljati - samo pazi da zadržiš kut od 45 stupnjeva. Sve to možeš napraviti i tušem u gelu ili olovci, a zatim urediti štapićem za uši i sredstvom za uklanjanje šminke kako bi dobila što savršeniju liniju.

4. Završi s maskarom

Završi s intenzivno crnom maskarom koja će produljiti tvoje trepavice i dati im volumen. Prije nanošenja obavezno ih uvij i pripazi da nisu spojene, a zatim, u znak poštovanja prema Albertu de Rossiju i njegovoj sigurnosnoj pribadači, pripazi da se trepavice ne skupljaju nakon što si nanijela maskaru.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.