Ljeto ti uništava kosu? Evo kako ju regenerirati

Sol, vjetar i Sunčeve regeneriraju dušu i tijelo, ali kosu ne

Ljeto ti uništava kosu? Evo kako ju regenerirati

Suha, slamnata, lomljiva i tanka. Ovo je opis gotovo svake kose nakon dugog, vrućeg ljeta. Sunčeve zrake, vjetar, morska sol i često vezanje kose su samo neki od čimbenika koji tvoju kosu pretvaraju u noćnu moru. Tvojoj kosi je zapravo potrebna dubinska njega i hidratizacija kako bi se vratila u svoj prirodni, zdravi oblik. 

Donosimo ti najbolje metode za obnovu kose nakon ljeta.

1. Reci zbogom ispucanim vrhovima

shimmer fallbackVjerojatno si jedna od žena kojima je i 2 centimetra ošišane kose jednostavno previše. Frizerki ne govoriš ništa, no nakon povratka iz salona očajno gledaš u svoju "neprepoznatljivu" kosu.

Nemoj očajavati, znanstveno je dokazano da kosa brže raste ako ju redovito održavaš, a to podrazumijeva i šišanje oštećenih vrhova. Uostalom, zar je dužina bitna, ako kosa nije zdrava? 


2. Suha ulja su melem za hidratiziranje kose

shimmer fallbackKako bi ipak izbjegla šišanje vrhova na kraju ljeta, probaj koristiti suha ulja. Ona ti neće otežati i zamastiti kosu, ali će ti pružiti hidratizaciju i sjaj. Suha ulja sadrže dragocjene sastojke koji će tvoju kosu učiniti podatnijom no ikad, a miris će razbuditi sva tvoja osjetila.


3. Nahrani kosu prirodnim sastojcima

shimmer fallbackKemijski proizvodi mogu učiniti veliku štetu kosi koja je već suha ili oštećena. Izaberi prirodne sastojke kao što su med, kokosovo ili maslinovo ulje. Ove darovi prirode će tvoju kosu učiniti mekanom, sjajnom i hidratiziranom. 

4. Izbjegavaj ekstremne tretmane

shimmer fallbackPreko ljeta bi trebala izbjegavati bojanje kose, ravnanje peglom ili kovrčanje figarom. Ove radnje će izmoriti i oštetiti tvoju kosu prije nego što je uopće vidjela Sunce. Radije ju tretiraj na nježan i prirodan način, pa će ti biti dugoročno zahvalna.

5. Šešir glavu čuva, ali i kosu

shimmer fallbackJoš jedan od načina da zaštitiš svoju kosu je nošenje šešira, marame ili kape. Osim što će tvojoj kosi i glavi pužiti dodatnu zaštitu, ovi modni dodaci mogu "podignuti" tvoj jednostavni outfit na novu razinu. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.