Ljetni mjeseci odlični su za prirodne dezodoranse, istražile smo ponudu

Koža pazuha tijekom ljeta zahtijeva posebnu pažnju. Pruži joj potrebnu njegu ovim prirodnim dezodoransima

Ljetni mjeseci odlični su za prirodne dezodoranse, istražile smo ponudu

Prekomjerno znojenje i uska odjeća vrlo lako mogu iritirati kožu pazuha, a tradicionalni dezodoransi ponekad mogu biti prejaki i još ju više oštetiti. Kako u svakom trenutku volimo lijepo mirisati i ne možemo preskočiti dezodorans u potpunosti, možda je vrijeme da se prebacimo na one prirodne.

Image

Saznale smo kako napraviti prirodni dezodorans kod kuće u samo tri koraka


Princip na kojem funkcioniraju tradicionalni antiperspiranti je taj da blokiraju pore i tako sprječavaju znojenje. No u cijeloj priči oko tjelesnog mirisa i smanjenja istih zaboravili smo da je znojenje tjelesna funkcija koja je našem organizmu potrebna i ne bi je trebali u potpunosti spriječiti


Prirodni dezodoransi ne blokiraju pore nego svojim sastojcima smanjuju pH vrijednost i sprječavaju rast bakterija koje uzrokuju loš miris. Ako ipak patiš od prekomjernog znojenja, posegni za dezodoransima koji sadrže prirodne antiperspirante poput aloe vere, korijandera i nekih lišajeva

Mi smo istražile ponudu prirodnih dezodoransa koje možeš pronaći u drogerijama i izdvojile naših pet favorita. 

Biobaza Green Tea Sensation, 25 kn

Image


Prirodan miris zelenog čaja osvježava kožu, dok je formula na bazi sode bikarbone, kadulje i masline štiti od neugodnih mirisa. Formula bez aluminij klorhodrata i alkohola bazirana je na sodi bikarboni koja uspješno neutralizira neugodne mirise. Novi Biobaza Natural deo roll-on pruža osvježavajući osjećaj čiste, prirodne svježine.

Olival deo krema lavanda i menta, 30 kn

Image


Kompozicija eteričnih ulja mente i lavande pruža jedinstven osjećaj ugode i hlađenja na koži. Miris mente zadržava se na koži tijekom cijelog dana, a svježina lavande suptilno je protkana kao blaga mirisna nota ove kompozicije. Soda bikarbona u obliku kristalnih čestica prilagođenih za aplikaciju preko kože, aktivna je tvar u ovoj formulaciji. Odlično neutralizira znoj i neugodan miris kao popratnu pojavu znojenja.

Dr. Hauschka roll on dezodorans s ružom, 102 kn

Image


Kremasti nježni losion s eteričnim uljem ruže djeluje umirujuće i harmonizirajuće. Namijenjen je za sva stanja kože, a posebno za vrlo osjetljivu kožu. Primjena: nakon kupanja ili tuširanja nanesite ravnomjerno na kožu ispod pazuha. Ne začepljuje pore i ne ostavlja mrlje na odjeći.

Weleda deo roll on s mirisom citrusa, 57 kn

Image


Svježi citrus dezodorans donosi na prirodan način dugotrajnu zaštitu od neugodnih tjelesnih mirisa. Veganska formula dozvoljava koži da diše i ne sadrži aluminijeve soli.

Schmidt's Coconut Pineapple čvrsti dezodorans, 70 kn

Image


Ovaj dezodorans ima nježnu formulu te je stoga savršeno prilagođen potrebama osjetljive kože. Pruža prirodnu, ali učinkovitu zaštitu od neugodnih tjelesnih mirisa. Ostavlja snažan tropski miris koji osigurava dugotrajnu svježinu. Sadrži shea maslac koji njeguje kožu te je štiti od dehidracije.