LJETO U KOSI

Od mekih valova do mikro boba: Ideje za najbolje ljetne frizure

Pripremaš se za dugo, toplo ljeto? Već se pakiraš za godišnji odmor? Onda je vrijeme i da odabereš idealnu frizuru koja će se uklopiti u tvoj ljetni styling

Ljetne frizure
Foto: shutterstock.com

Kakvi se trendovi frizura očekuju ovog ljeta koje samo što nije započelo? Ako ćemo suditi prema onom što imamo prilike vidjeti na modnim pistama New Yorka, Londona, Milana i Pariza, odgovor nije jednoznačan. Naime, što se frizura tiče, ljeto 2024. bit će prilično raznoliko.

Image
LJETO NA NOKTIMA

Od mornarskih do šarenih: ovo su savršene manikure za ljetne vruće dane

Osim prirodnih valova, koji iz godine u godinu ne silaze s trona, trendseterice uglavnom se fokusiraju frizure koje podižu kosu, poput repa i raznih punđi. Ovakve frizure ne samo da su praktične zbog ljetnih vrućina, nego su i senzualne jer otkrivaju vrat i "otvaraju" lice. Bez obzira na to imaš li dugu, poludugu ili kratku kosu, donosimo ti 13 najboljih ideja za ljetne frizure s kojima nećeš imati puno posla, a savršeno će pasati uz tvoj opušteni ljetni look.

Ljetne frizure za poludugu kosu

Poluduga kosa je praktična jer se daje dosta mogućnosti za stiliziranje, a s njom nemaš toliko posla kao s dugom kosom. Zato je poluduga kosa ujedno i najpopularnija tijekom cijele godine. Evo ljetnih frizura za ovu dužine kose koje ćemo nositi narednih mjeseci:

Savršeno zalizana

Valoviti bob

Bixie

Obrnuti bob

Bob sa šiškama

Ljetne frizure za dugu kosu

Duga kosa je klasik i drugo ime za ženstvenost. Ljeti nije najpraktičnija, ali zato daje beskrajne mogućnosti za stiliziranje. Kad nemaš vremena za nešto kompliciranije, uvijek je možeš svezati u jednostavni rep ili opuštenu punđu. Imaš li dugu kosu, evo malo inspiracije za ljeto:

Kruna od pletenica

Baby pletenice

Retro Wolf Cut

Scandi Slick

Ljetne frizure za kratku kosu

Kratka kosa posebno je u trendu ovog ljeta – pa ako razmišljaš o promjeni frizure uoči ljeta, sada je savršen trenutak da se ohrabriš na takav drastičan rez. Kratka je kosa moderna super praktična (osobito za ljetnih vrućina), ali može biti i vrlo ženstvena. Evo najboljih ljetnih frizura za kratku kosu koje su upravo neodoljive:

Mikro bob

Vintage kratka fudbalerka

Pixie Undercut

Sleek Bob

Image
LJETO NAM SE VRATILO

Zagrebačka špica: Zagrepčani u odličnim trendi ljetnim kombinacijama