Kratko je slatko

Skidaju godine s lica: Tri kratke frizure kao stvorene za žene iznad 40-te

Osim što su vrlo praktične, kratke frizure su i vrlo efektne. Pomlađuju te i osvježavaju ti izgled, a uz par omiljenih naušnica samo ti je nebo granica

profimedia-0497447075.jpg
Foto: Profimedia

Jedan od glavnih trikova koje će te učiniti mlađom, a to nam je svima želja, priznale mi to ili ne, je odabir prave frizure. Opće je mišljenje da kraća frizura pomlađuje, dok duga kosa dodaje godine licu. Naime, kratka frizura osvježava izgled, "otvara" lice i podiže sveukupni dojam.

Image
Nešto treba mijenjati

Lekcije o stilu: Najbolji modni trikovi za žene iznad 40 godina

Ako si prešla 40-tu, u nastavku ti otkrivamo tri kratke frizure koje su savršene za tvoje lice To ne znači da ćeš se ošišati, ako voliš dugu kosu. Nosi je i uživaj u njoj, a želiš li promjenu ošišaj se.

Kod kratke kose odlična je stvar što ju je lako održavati i što se brzo suši. Ovo drugo vrlo je važno zimi. Dobra frizura popravit će ti raspoloženje. Lijepo je kada je za to potrebno tako malo poput nekoliko poteza škarama.

Bob

Klasični bob frizura je koja je uvijek u modi, a osobito je dobro nose žene koje su prešle 40-tu. Ova frizura uokviruje lice i privlači pogled na oči i jagodice, što može pomoći da tvoje crte lica izgledaju mladoliko.

Također, "ova se frizura lako stilizira i održava, što je čini idealnim izborom za zaposlene žene koje nemaju vremena provoditi sate u salonu", objašnjava stilistica za kosu Krysta Biancone. Kako bi ti bob savršeno pristajao, razmisli i o boji kose i pramenovima. Naime, nekoliko svjetlijih pramenova "oživjet" će frizuru i osvježiti lice.

Pixie

Ovo je najpopularnija kratka frizura već desetljećima. Razigrana, šarmantna i stoji svakoj ženi zahvaljujući bezbrojnim varijacijama. Sjeti se samo Winone Ryder '90-ih godina prošlog stoljeća. Ili, da ne idemo tako daleko, Robin Wright koja vrlo često nosi ovu frizuru.

"Ovaj stil lijepo uokviruje lice i naglašava jagodice, što ti pruža mladenačkiji izgled”, rekla je Biancone. “Također, kosa u pixie frizuri zadržava svoju prirodnu teksturu, bilo da je ona kovrčava ili ravna, što je uvijek poželjno", kaže stilistica. Osim toga, to je frizura koja zahtijeva vrlo malo održavanja pa će ti ostati više vremena za druge, zanimljivije aktivnosti od stajanja pred ogledalom.

Tupi lob

Ako oduvijek nosiš dužu kosu, šišanje na kratko za tebe može biti prevelika promjena. No, postoje frizure koje su negdje između, kompromis kratke i duge kose. Jedna od njih je tupi lob. "Tupi lob sličan je bobu, ali ima nekoliko dodatnih centimetara duljine što pomaže u stvaranju volumena i teksture", rekla je Biancone.

“Ova frizura dat će tvojoj kosi volumen, a tebi izbrisati pokoju godinu s lica. Kosa je ošišana slojevito što daje dodatnu dimenziju i volumen", objašnjava za portal She finds spomenuta stilistica.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.