Osmislila Hrvatica

Koja li je tajna mladolikog izgleda? Vježbanje s elektrodama

Godine lete, koža se opušta a svakim danom raznih tretmana sve je više i više. Ponekad je uopće teško sve i poloviti, no postoji rješenje i za one koji odbijaju mladolik izgled postići samo s nožem ili injekcijom. Što ako vam kažemo da ključ vašeg mladolikog izgleda leži u spajanju na elektrode?

teenlifting_centar(60) (1).jpg

Imaju li vaše bore nadimak kojim im najčešće tepate? E pa, vrijeme je da ih pošaljete u ropotarnicu povijesti baš kao što su to napravile Jennifer Anniston, Sofia Coppola i Miranda Kerr koje bez ovog tretmana više ne mogu zamisliti ni život.  „Aktiviraj, ne plastificiraj“ parola je doktorice Sanje Malbaše Gošović koja je ovakav način pomlađivanja i zaštitila prije sada već 30 godina. Brzu i bezbolnu metodu pomlađivanja lica teenliftingom u kojoj se elektrostimulacijom tretiraju mišići lica i vrata, a rezultat se može vidjeti odmah, dr. Malbaša Gošović izvodi jedina u svijetu.

Image

Nije nikakva tajna da starenjem, najčešće već nakon tridesete godine života, dolazi do opuštanja mišića lica, pri čemu se povećavaju podočnjaci, opuštaju obrazi, oči izgledaju umorno, ističe se podbradak, a vrat je sve naboraniji. I da, princip rada elektrostimulacijom poznat je već stoljećima, a pronalaskom idealnih frekvencija, metoda i oblika elektroda te način izvođenja face lifta učinak je fascinantan. “Kada propustimo kratkotrajan električni podražaj kroz mišić, nastaje nagla mišićna kontrakcija koja traje dio sekunde. Time ne povećavamo broj mišićnih vlakana, već se vlaknima pojedinačno vraća tonus”, objašnjava nam dr. Malbaša Gošović. Prema njezinim riječima, nakon tretmana - obrve se izdižu pola centimetra, podižu se obrazi, a vrat se stanjuje. Rezultat takvog tretmana je mladenački izraz lica, za razliku od nategnutog lica i izgleda lutke, što je učestali rezultat klasične face lift operacije.

Ono što je jednako revolucionarno je i tretman čitavog tijela koji nakon poroda ili nagomilanog celulita lako stečenog sjedilačkim načinom života i nedovoljnim kretanjem – ima jednako izniman učinak. Zanimljivo, što je mišić opušteniji, cirkulacija i drenaža su slabije. Kvalitetu ovakvih tretmana dokazuje i lista hrvatskih zvijezda koje ovaj tretman više ne propuštaju ni pod razno! Josipa Lisac, Nina Violić, Almira Osmanović, Rade Šerbedžija, Massimo Savić, Petra Bianco Friganović i mnogi drugi! Sa svakim teenliftingom događaju se promjene koje se zbrajaju, čak i ako se rade jednom mjesečno. Teenlifting se obavlja aparatom za elektrostimulaciju, revitalizaciju mišića i stimulaciju akupunkturnih točaka, no istodobno se koristi i u liječenju migrena, glavobolje, oštećene periferne cirkulacije i grčeva, kao i atrofije mišića. Tretman na licu kao i na tijelu traje 30 minuta.

S obzirom na to da se svakih desetak godina mijenja oblik i izraz našeg lica, a gubitak elastičnosti i tonusa kože ne postara lice u toj mjeri koliko i opuštanje mišića, treba što ranije započeti s tretmanima održavanja tonusa kože, već nakon 20-e godine