Kako oprati spužvicu za puder šamponom za kosu?

Spužvica je mnogim ženama omiljeni alat za nanošenje pudera, a u nastavku doznajte kako oprati spužvicu za puder

Kako oprati spužvicu za puder šamponom za kosu?

Spužvice za puder u kratko su vrijeme postale neizostavan dio dnevne rutine mnogih žena jer na brz i jednostavan način apliciraju tekući puder na lice. Prednosti spužvica su jednostavnost nanošenja, kompaktnost i lakoća održavanja. No, spužvice zbog svoje teksture zadržavaju mnoštvo bakterija i nečistoća, pa je vrlo važno redovito čišćenje. 

Kako oprati spužvicu za puder?
Ako vas zanima kako oprati spužvicu za puder, a da ona pritom zadrži svoj oblik i izgleda kao nova, korištenjem šampona za kosu možete postići dobar efekt. Potrebno je prvo dobro smočiti spužvicu u mlakoj vodi te na nju dodati malo šampona za pranje kose. Pažljivo utrljajte šampon preko cijele spužvice i vodite računa da je brzim pokretima ne oštetite. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Kada iz spužvice istisnete nečistoće i pjenu, pobrinite se da ste to učinili temeljito jer ne želite da se unutar spužvice skupljaju ostaci šampona. Dodavanjem čiste vode nekoliko puta temeljito isperite spužvicu, dok se niste uvjerili da nakon istiskivanja nema ostataka pjene. 

Spužvicu zatim spremite na suho mjesto i ostavite da se osuši na zraku. Spužvica je zatim svježa i čista te spremna za novo korištenje. Važno je da naučite kako oprati spužvicu za puder jer taj postupak trebate ponavljati često, osobito ako svaki dan njome nanosite puder. Pravilnim pranjem možete znatno produljiti vijek trajanja spužvice, ali još važnije, smanjiti količinu bakterija.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.