Kako oporaviti kosu od feniranja?

Ako vas zanima kako oporaviti kosu od feniranja, više o tome pročitajte u nastavku

Kako oporaviti kosu od feniranja?

Suha, beživotna i lomljiva kosa… Sve to mogu biti posljedice feniranja i prečeste upotrebe topline na kosi. Ako vam se čini da nikako kosu ne možete dovesti u red i djeluje vam oštećeno, možda će vas zanimati kako oporaviti kosu od feniranja.

Kako oporaviti kosu od feniranja?
Feniranje, kao i svaki postupak izlaganja kose toplini, može dovesti do prekomjernog oštećenja vlasi. Jedno od važnijih pravila kako oporaviti kosu od feniranja je korištenje spreja za zaštitu od topline. Takav sprej posebno je dizajniran za sprječavanje štetnog djelovanja topline na kosu i može uvelike pomoći u očuvanju zdrave kose. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Također, korištenje ulja nakon feniranja može uvelike spasiti kosu. Hranjivo ulje koje odgovara vašem tipu kose neophodno je za vraćanje hranjivih sastojaka u kosu. Osim toga, korištenje odgovarajućih maski i regeneratora je iznimno važno za obnovu kose. Ako možete, isprobajte alternative feniranja, pa barem jednom tjedno ostavite kosu da se osuši na zraku ili je svežite u pletenice kako bi postigli efektne i prirodne valove. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.