Kako njegovati dekolte?

Nije važno jeste li obdareni zanosnim oblinama ili imate male grudi.Kakvog god oblika bio, dekolte mora biti seksepilan. Zato, podsjećamo na neke male tajne zavodljivog poprsja.

Kako njegovati dekolte?

Ne trebate vidjeti još jednu sliku Heidi Klum u haljini s izrezom do pupka da biste znali da je dekolte - ta provokativna zona koja se proteže od vrata do grudi - in točka ljepote. Nije važno jeste li obdareni zanosnim oblinama ili imate manje grudi. Kakvog god oblika bio, dekolte mora biti seksepilan. Ali kako ako to veličina grudi ne dopušta? Otkrit ćemo vam neke male tajne zavodljivog poprsja.

1. Blagi piling
Masirajte redovito prije tuširanja cijelo tijelo rukavicom za masažu kružnim pokretima. Budući da je koža na dekolteu vrlo nježna i osjetljiva, masirajte je sasvim blago, izvana prema središnjem dijelu grudi. Masaža potiče cirkulaciju i izaziva termički efekt koji otvara pore. Tako koža može bolje upiti sredstva za njegu i disati. Dobro prokrvljen i oslobođen od starog površinskog sloja, dekolte djeluje mnogo svježije.

2. Pazite da ne nadražite kožu
Ako vam kroz kožu dekoltea prosijavaju žilice, ne bi trebalo previše poticati cirkulaciju. Odlično rješenje u ovakvim slučajevima je piling-krema s enzimima ili mini kuglicama od voska jojobe. Ove čestice su dovoljno čvrste da izazovu efekt trljanja, ali jojobino ulje se pritom otapa i ostaje kao zaštitno sredstvo na koži.

3. Maska za učvršćivanje
Nakon toga nanesite masku za učvršćivanje na grudi, dekolte i vrat te se opuštajte desetak minuta. Isperite vodom masku pa izmasirajte kožu losionom za intenzivnu njegu. Ako ste se neoprezno izlagali suncu, iskušajte mikrodermoabraziju. Ona se koristi za pomlađivanje određenog područja kože, pogotovo ako postoji mnogo mrlja na koži, prouzročenih UV zrakama.

4. Ne štedite na preparatima
Nanesite obilne količine hranjive kreme na grudi i dekolte te potražite onu sa sastojcima za učvršćivanje. Neki dobar losion za učvršćivanje, čiji sastojci popravljaju tonus kože te sadrže velike količine vitamina B za popravljanje štete nastale izlaganjem suncu, bit će velik saveznik vaše ljepote.

5. Masaža za ljepotu
Kako bi se sredstva za njegu dobro razgradila, pomažu blage masaže pri njihovu utrljavanju u kožu. Masažu provodite ovako: položite desnu ruku između grudi i vucite je blago dijagonalno prema lijevom ramenu. Ponovite nekoliko puta, a zatim promijenite stranu i napravite isto lijevom rukom prema desnom ramenu. Na kraju prijeđite dlanom od ključne kosti preko ramena.

6. Popravite štetu
Upotreba kreme bogate antioksidansima može popraviti površinska oštećenja na koži. Zato uvijek uložite u dobru kremu koja sadrži vitamine C i E i upotrebljavajte je dugoročno.

7. Nikad nije prerano
Stručnjaci kažu da nikad nije dovoljno rano da počnete koristiti kremu za učvršćivanje vrata. Štoviše, trebali biste to činiti već u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim godinama. Naime, tolike žene zaboravljaju na vrat pri uobičajenoj njezi, a upravo je vrat jedno od prvih mjesta na kojem se vide prave godine.

8. Dobro utrljajte
Upotrebljavajte losion za intenzivnu njegu, ulje ili serum za svakodnevnu masažu grudi i dekoltea. Počnite od vrata, nježno masirajte kožu odozgo prema dolje prema grudnoj kosti i kružnim pokretima utrljajte kremu u područje oko grudi.

9. U kozmetičkom salonu
Za čvrste grudi i lijep dekolte brinu se i posebni tretmani u kozmetičkim salonima. Specijalnim maskama bogatima mineralima grudi se podižu i postaju čvršće, a koža dekoltea glatka. Prije maske na grudi se nanosi krema koja stimulira stanice i daje vlažnost, a onda se prekrivaju gazom na što se nanosi debeli sloj kašaste maske bogate mineralima. Nakon 20 minuta stvrdnuta se maska skida, a koža postaje napetija i glatka.

10. Sjaj za bolji dojam
Za konačan atraktivan dojam obavezni su puderi, ulja ili osvježavajući losioni sa svjetlucavim pigmentima. Koža dekoltea djelovat će tako svježe, baršunasto i zamamno. Za zrelu kožu preporučuju se proizvodi s posebno sitnim svjetlucajućim zrncima jer se veliki pigmenti nakupljaju u borama.