Kako naglasiti jagodice?

Ako želite profesionalno osjenčane konture lica, bez prijelaza ili nesavršenosti u maniri najljepših holivudskih zvijezda, pročitajte savjete šminkerice Fern Madden.

Kako naglasiti jagodice?

Prvo o čemu treba razmišljati je biranje pravilne nijanse koja je najsličnija vašoj puti. Za svjetliju kožu izaberite nijansu najsvjetlije karamele, dok za tamniju i maslinastu put uzmite za nijansu ili dvije tamnije od vašeg tena.

Oprašite kist proizvodom i onda višak lagano otresite na gornji dio dlana. To uklanja višak praha koji bi ‘preteško’ izgledao na licu. Potezi neka budu spori i lagani, ideja je da izgledate prirodno.

Uvucite obraze kako bi točno definirali gdje vam se nalaze jagodice (to je posebno važno kod osoba s ovalnim i punijim licem), te malim potezima nanesite proizvod centimetar ispod jagodice kako biste ih vizualno istaknuli i ‘izdubili’. Uvijek u ogledalu uspoređujte lijevu i desnu stranu da budete sigurni da su jednako intenzivno istaknute. Tek onda se vratite nanijeti još jedan sloj ako je potrebno. Gradite nijanse postepeno.

Kako bi osigurali dugotrajnost osjenčanih dijelova nanesite preko prozirni puder s minimalno svjetlucavih čestica kako bi ‘fiksirali’ make up. I još jedan savjet, imate li neku osobinu lica za koju biste da se manje ističe, to ćete postići tako da istaknete nešto čime se posebno ponosite, kao na primjer oči ili usne.