Zbogom bore

U utrci s vremenom: Kada zapravo početi s anti aging serumima?

Stručnjaci kažu da ako pravovremeno počeneš koristiti anti ageing serume mogla bi usporiti proces starenja kože i dulje imati mladolik izgled

pexels-antoni-shkraba-5205668.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Zdrav, mladolik izgled nešto je čemu svi težimo zato nemoj misliti da je čudno što svako jutro u ogledalu pomno promatraš svoje lice i gledaš je li se što opustilo i zašto se ove 'bore smijalice' počinju nazirati i kada si smrtno ozbiljna. Voljeli bi ti reći da će ti lice vječno izgledati nježno kao u Snjeguljice, ali na žalost stvarnost je drugačija. Tvoja koža stari iz dana u dan i koliko god užasavajuće bilo, bliži se onaj dan kada će ove mikro bore postati brazde (barem u tvojim očima).

Play logo
Image
Pomlađuje kožu i vraća joj sjaj

Znaš li koji je najbolje ocijenjeni anti-age serum svih vremena?

Ne očajavaj, prihvati svoje godine, i nosi ih dostojno. To što je koža izgubila svojstvo elastičnosti nije nešto što se može skroz spriječiti, ali svakako možeš ublažiti. Ako pravovremeno počneš koristiti kremu protiv bora možeš zaustaviti proces starenje kože i dulje imati mladolik izgled. Održi svoju kožu mladolikom i saznaj kada je pravo vrijeme da počneš koristiti anti ageing serume

Dvadesete

U moru beauty savjeta danas se teško snaći svima, a pogotovo mladim ženama koje su bombardirane sa svih strana i potiče ih se da koriste razne proizvode od kojih im svi baš i nisu potrebni, a neki od njih mogu napraviti više štete nego koristi. Zato, umjerenost moje dame! Ako si u dvadesetima sigurno nemaš potrebu nanositi anti ageing serume i kreme. Možeš, naravno, ali radije investiraj u dobru dnevnu kremu koja može a i ne mora sadržavati nešto hijalurona. Bitno je da odabereš kreme koje uključuju vitamin C, retinol, vitamin E, koenzim Q10 i minerale. Za tvoju mladu kožu to će biti sasvim dovoljno da se pravilno hidratizira i bude mekana i čvrsta.

shimmer fallback

Tridesete

Ovisno o genetskom materijalu, tipu kože i njezi koju si joj pružila kroz desetljeća, u tridesetima bi mogla (iako ne nužno) primijetiti prve bore. Obično se pojave s vanjske strane očiju, to su one koje nazivamo 'bore smijalice' i uglavnom su simpatični odraz tvog karaktera. Ali, ne bi žena bila žena da može podnijeti bore na svom licu. Stani pred ogledalo. Ako primjećuješ sitne brazde kod uglova očiju - promijeni način na koji brineš o svojoj koži. Sada je pravo vrijeme da onim kremicama iz dvadesetih dodaš anti ageing kreme i serume s hijaluronskom kiselinom koji će ti pomoći zadržati vlažnost i tvoju kožu učiniti elastičnijom, mekšom a samim time i usporiti stvaranje novih bora.

Play logo
shimmer fallback

Četrdesete

Nerado ti to govorimo, ali kako se bliže četrdesete tvoja koža vidno gubi volumen i elastičnost. One male bore smijalice koje su se jedva vidjele u tridesetima, sada su puno izraženije. Ali ništa nije izgubljeno. Ako primjećuješ da je tvoje lice 'umornije' i 'opuštenije' pruži mu pomoć. Istraži tržište i pronađi preparate protiv dubokih bora koje će najbolje odgovarati tvome tipu kože. Zapamti da ništa ne ide preko noći, ali s vremenom ćeš vidjeti pozitivne pomake. Koža je pravo regeneracijsko čudo koje non stop stvara nove stanice.

shimmer fallback

Pedesete

Redovito njegovana koža izgledat će dobro i u zrelim godinama, no bitno je promijeniti neke navike koje si do sada imala. Znakovi starenja neizbježne su promjene, ali pravilnom njegom možemo usporiti stvaranje bora i za nekoliko godina. Ako si dama u 50- ima i 60 - ima, sigurno uživaš u svojim 'konkretnim godinama' i nemaš želju biti mlađa, ali tvoja je koža sve opuštenija i ima sve dublje bore. Zrela koža zahtijeva snažne aktivne sastojke zato bi se retinol trebao nalaziti u svakoj skin care rutini žene u najboljim godinama kao i bogata zaštitna krema s mogućnošću duboke penetracije u kožu. Neizostavna je kvalitetna dnevna i noćna krema namijenjena smanjenu bora i stvaranju novog kolagena.

shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.