BEZ FILERA I INVAZIVNIH TRETMANA

Kako do većih i punijih usana? Isprobaj ove jednostavne make-up trikove

Make-up artisti otkrili su kako uz pravilnu njegu i određene trikove tvoje usne mogu djelovati potpuno drugačije

pexels-sam-lion-6001510.jpg
Foto: Pexels

Beauty trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu, a s njima se mijenjaju i standardi ljepote. Ipak, pune i velike usne oduvijek su se smatrale simbolom ženstvenosti pa i ne čudi da brojne žene maštaju o tome da imaju barem malo punije i veće usne.

Image
Njega i ljepota

Korisni beauty trikovi koje bi svaka žena trebala znati

Ako te muče tanke i male usne, ne trebaš se podvrgavati invazivnim tretmanima ili stavljati filere da bi imala punije usne. Make-up artisti otkrili su kako uz pravilnu njegu i određene make-up trikove tvoje usne mogu djelovati potpuno drugačije, piše MasterClass.

Neke od njihovih savjeta i trikova za veće i punije usne donosimo u nastavku:

Dodaj usnama malo sjaja

Sjajni proizvodi privlače svjetlost i ističu tvoje usne pa one vizualno izgledaju punije. Na sredinu svojih usana možeš nanijeti malo highlightera, shimmera ili prozirnog sjajila želiš li da one djeluju hidratizrano i veće.

Image
Foto: Pexels

Napravi nježni piling usana

Da bi tvoje usne izgledale lijepo, vrlo je važno i pravilno ih njegovati. To podrazumijeva i uklanjanje mrtvih stanica s kože usana. Povremeno je dobro napraviti piling, a pritom se možeš poslužiti starom četkicom za zube. Ili možeš kod kuće napraviti piling od meda i šećera. Piling usana ne preporuča se raditi više od jednom tjedno jer bi u protivnom koža na usnama mogla postati previše ispucala i suha.

Nemoj zaboraviti hidrataciju

Dehidrirane usne izgledaju tanko i suho. Brini o svojim usnama i održavaj ih hidratiziranima i one će prirodno izgledati bujnije, punije i zdravije. Osim nanošenja hranjivih balzama za usne, za lijep izgled kože važno je i da tijekom dana piješ dovoljno vode.

Image
Foto: Pexels

Naglasi usne olovkom

Uz pomoć olovke za usne možeš stvoriti dojam većih i punijih usana. Iscrtaj usne olovkom malo izvan svoje prirodne linije usana. Pritom je najbolje birati olovku koja odgovara tonu tvoje kože i boji usana. Nakon što si nanijela olovku, popuni usne tekućim ružem.

Isprobaj dvije nijanse ruževa

Kako bi stvorila iluziju većih usana, možeš koristiti dvije različite boje ruževa za usne. Na vanjske kutove usana nanesi ruž u tamnijoj nijansi, a za sredinu usana upotrijebi malo svjetliju nijansu ruža. Zatim nježno izblendaj nijanse za stvaranje ombre efekta. Na taj će ti način usne djelovati punije i veće.

Image
Foto: Pexels

Probaj nanijeti malo korektora na usne

Korektor je na usne najbolje nanositi nakon ruža kako bi se stvorila dobro definirana linija. Nakon što završiš s nanošenjem ruža za usne, pažljivo nanesi korektor oko pigmenta kako bi kreirala izraženu liniju između usana i kože.

Pogledaj video: Joga za opuštanje