Uvijek elegantne

Bez gafova: 7 genijalnih modnih i beauty trikova dama s kraljevskih dvora

Pripadnice britanske kraljevske obitelji koriste beauty i modne trikove kako bi izgledale savršeno u svakom trenutku dok su pod budnim okom javnosti

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Profimedia.hr

Svijet kraljevskih obitelji mnogima je vrlo privlačan jer sve izgleda vrlo bajkovito i raskošno. Kako ne bili privlačni dvorci, dragulji, princeze u balskim haljinama, titule - izgleda kao svijet u kojem je sve moguće i idilično. No život kraljevskih obitelji nisu samo blještavilo i glamur. Pripadnici kraljevske obitelji moraju se pridržavati određenog kodeksa ponašanja od odijevanja do bontona, a svjetla reflektora su uvijek više uperena u žene pa se prati svaki njihov pokret i ocjenjuje.

Image

Nakon Meghan, sad i Kate: Revolucija u svijetu kraljevske mode

Svijet najviše prati britansku kraljevsku obitelj i njihove nasljednike, a posljednjih godina svi samo govore o Kate Middleton i Meghan Markle. Iako vojvotkinja od Sussexa više nije radni član kraljevske obitelji i dalje se prati svaki njezin korak, kao i njezinog supruga, princa Harryja. Pripadnice kraljevske obitelji uvijek imaju besprijekorne outfite, držanje, ali i ponašanje. Naravno da imaju i puno savjetnika oko sebe, ali one kao i sve žene koriste beauty i modne trikove kako bi izgledale savršeno u svakom trenutku.

Članice kraljevske obitelji uvijek izgledaju uređeno bez obzira radi li se o nekoj dnevnoj obvezi kao što vođenje djeteta u školu ili o važnom događaju koje prati cijeli svijet poput posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. Princeza od Walesa i vojvotkinja od Sussexa koriste sljedeće trikove kako bi izgledale uvijek dostojanstveno, a bez obzira na njihovu tajanstvenost, ove informacije 'procurile' su u javnost.

Tajna savršene punđe

Princeza od Walesa često svoju dugu kosu stavlja u različite punđe, ovisi o kakvim se prigodama radi, ali i kakav šešir nosi. No bez obzira obzira koliko traje događaj njezina punđa će uvijek izgledati savršeno jer je "ukrala" trik iz svijeta baleta. Često nosi gotovo nevidljivu mrežicu za kosu, a jedino je važno pronaći mrežicu u boji kose kako se ne bi vidjela.

Najlonke sa silikonima

Kraljevski protokol zahtijeva da se u službenim prilikama uvijek nose najlonke i toga se pridržavaju sve članice britanske kraljevske obitelji. Vrlo rijetko možemo vidjeti Kate Middleton bez ovog modnog dodatka, ali i ovo koristi kao trik. Kako bi hodanje u cipelama s visokim potpeticama bilo lakše Kate obično nose najlonke sa silikonskim dodacima protiv klizanja. Vrlo elegantno i nevidljivo!

Veći broj cipela

Modni stručnjaci pomno prate sve što odjenu pripadnice aristokracije. Uočili su da Meghan Markel, vojvotkinja od Sussexa, često nosi veće cipele što rade mnoge slavne osobe. U tom slučaju se nakon dugog stajanja neće pojaviti žuljevi, ali neće ni boljeti noge zbog otečenih stopala.

Klasični komadi se uvijek mogu nositi

Kate Middleton je poznata po tome kako vrlo često nose iste komade odjeće, čak i nakon puno godina. Stari komadi s novim dodacima mogu se ponovno nositi, a to svakako pokazuje i njezinu praktičnost. No kako se bi neki komad odjeće mogao nositi tijekom godina najbolje je kupovati klasične komade.

Trik za kosu

Meghan voli nositi spuštenu opuštenu punđu i raspuštenu kosu, a kako bi joj frizura uvijek lijepo izgleda koristi trik s lakom za kosu. Kosu na rubovima uvijek počešlja četkicom za zube koju je prije našpricala lakom za kosu. Rub kose uvijek izgleda lijepo i uredno, a stvara i dojam elegancije.

Prikrivanje umora highlighterom

Kako izgledati odmorno i tijekom užurbanih dana punih obveza? Prema vojvotkinji od Sussexa ključ je u highlighteru. Treba ga nanijeti u unutarnje kutove kapaka i oni će izgledati svjetlije, a cijelo lice odmornije.

Oprezno s puderom

Meghan nanosi puder samo na mjestima gdje želi pokriti nesavršenosti. Nikada ne prikriva pjegice i cijelo lice, a kako bi nanošenje bilo savršeno uvijek koristi beauty blender.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.