Nakon Meghan, sad i Kate: Revolucija u svijetu kraljevske mode

Kate Middleton sve češće i češće nosi hlače i elegantna poslovna odijela prkoseći na taj način ustaljenim kraljevskim pravilima.

Nakon Meghan, sad i Kate: Revolucija u svijetu kraljevske mode

Vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama i buduća kraljica Velike Britanije, omiljena Kate Middleton poznata je kao pripadnica kraljevske obitelji koja uvijek besprijekorno izgleda, pazi na svaki detalj i gotovo nikada ne čini protokolarne i stilske greške. Nakon što smo dugo slušali o tome kako Meghan Markle krši kraljevska pravila, a osobito ona modna, čini se da je i Kate u zadnje vrijeme krenula u istom smjeru.

Image

Iza besprijekornih modnih izdanja Kate Middleton krije se mala stilska tajna, a mi smo otkrile i koja

Naime, lijepa vojvotkinja sve se češće u javnosti pojavljuje u hlačama, tj. elegantnim odijelima. Takav poslovni look atipičan je za pripadnice kraljevske obitelji, a poznato je i da ga kraljica Elizabeta ne smatra prikladnim za protokolarne dužnosti.

Unatoč tome, Kate se u posljednja dva mjeseca sve češće i češće pojavljuje u javnosti u širokim ili uskim hlačama koje joj sjajno stoje. Spajajući ih s „matching“ sakom, izgleda ujedno profinjeno i elegantno, ali i casual. S obzriom da smo ju deset godina praktički neprestano gledali isključivo u kostimićima, suknjama i haljinama, ova promjena upala je u oko modnim stručnjacima. 


Kraljica Elizabeta II. s druge pak strane nikada u svojoj dugoj vladavini nije zakoračila na domjenak, dodjelu nagrada ili javno okupljanje noseći hlače. Njezin su izbor oduvijek pastelni kostimi i svečane haljine, a iako je i Kate dugo njegovala sličan look, očito se zaželjela fashion promjena.

Prošlog je utorka tako imala intervju s britanskom novinarkom Kate Garraway, a za taj se sastanak pojavila u mornarskom plavom kompletu sakoa i hlača s potpisom Alexandera McQueena. Uz to, nedavno je nosila i njegov kombinezon, a prošlog smo ju mjeseca gledali u slatkom kompletu ružičastih hlača i sakoa.


Podsjetimo, sličan stil nerijetko je u javnosti nosila Meghan Markle, supruga princa Harryja, koja je oduvijek voljela kršiti kraljevska modna pravila. Čini se da je na više modne hrabrosti inspirirala i svoju šogoricu Kate.

U nastavku ti donosimo deset Kateinih lookova kroz godine, a koji su podigli prašinu jer nisu striktno pratili želje kraljice niti tradiciju odijevanja kraljevskih dama.

Kate u javnosti nosi hlače

Platforme ovog tipa Kate rado nosi, iako ih kraljica Elizabeta ne odobrava

Primjer Kateinog poslovnog stylinga koji krši kraljevski protokol

Na svom je vjenčanju Kate imala spuštenu kosu iako je to bilo kršenje tradicije

U ovoj je lila haljini šokirala javnost i to zato što nije nosila najlonke

Šljokice se smatraju neprimjerenima za članice kraljevske obitelji, ali Kate se na to nije obazirala

Kate voli i haljine spuštenih ramena, koje su inače zabranjene

Vojvotkinja se nije libila pojavljivati u javnosti i u kratkim hlačicama

Haljina dubokog dekoltea koju je nosila na dodjelu BAFTA podigla je prašinu

Kate se ne libi nositi ni haljine iznad koljena, iako ih kraljevska pravila zabranjuju

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.