Često konzumiraju ribu i morske plodove
Za razliku od nas, Japanci vole jesti ribu i nisu ljubitelji crvenog mesa, a sve je to povezano s mnogim zdravstvenim problemima poput pretilosti, povišenog kolesterola i upalnim procesima. Riža ili rezanci s različitim vrstama plodova mora uobičajeni su obroci u Japanu. Kako je Japan okružen morem, ribe poput tune, lososa, skuše i škampa izuzetno su popularne u japanskoj kuhinji. Riba je dobra zbog visokokvalitetnih proteina, raznih esencijalnih hranjivih sastojaka i omega-3 masnih kiselina, koje su izvrsne za mozak, srce i druge organe.
Omega-3 masne kiseline su korisne u smanjenju tjelesne masnoće, posebno na području oko trbuha. Osim toga, plodovi mora također smanjuje upalu u tijelu i korisne su za živčani sustav. Omega-3 masne kiseline također su važne za glatku kožu. Te zdrave masti pomažu u prevenciji mnogih kožnih problema poput atopijskog dermatitisa, psorijaze, akni, ali i karcinoma kože.