Ekscentrično, ali prekrasno

Ocean blue boja kose hit je ovog ljeta - i izgleda odlično

Ako si velika obožavateljica mora i oceana, na Instagramu se pojavio beauty trend kao stvoren za tebe - bojenje kose u sve nijanse oceanski plavih tonova. Koliko takvi lookovi mogu biti lijepi, pogledaj u našem članku

Halsey
Foto: Profimedia.hr

Dolazak ljeta i morskih radosti na naš raspored oduvijek su bili glavni razlozi promjene frizure, no u posljednje vrijeme, promjena boje kose postala je ekscentričnija i zanimljivija no ikad prije. U frizerskom svijetu se tako iskristalizirao novi 'it' trend – bojenje kose u tamnoplave, tirkizne i svijetlo plave nijanse mora. Možda zvuči neobično, ali izgleda doista očaravajuće. Prelijevanje bogatih, raskošnih plavih nijansi na kosi tvori prekrasnu frizuru za koju će se odlučiti samo najhrabrije pripadnice nježnijeg spola i onda zasluženo plijeniti pažnju gdje god se pojave.

Image

Rose Gold boja kose hit je ovog ljeta, a mi ti donosimo najljepše lookove upravo te boje

Nijansa boje oko koje se sve vrti u ovoj priči se zove Ocean Blue, a zapravo se radi o dubokoj boji plave, boji koja odlikuje smirene osobe i one koje znaju stvari držati pod kontrolom. Tamnoplave nijanse koje koketiraju s onim iz spektra svjetlijih, tirkiznih boja, karakteristične su po atraktivnom efektu kojeg ostavljaju na licima mnogih obožavateljica ove hrabre nijanse.

Ako se pak dvoumiš bi li ti uopće pristajala takva kombinacija boja, moraš znati da je Ocean Blue nijansa ona koja se jednako dobro “prima” i brinetama i plavušama, no ima tendenciju bržeg ispiranja, kao i sve vibrantne boje na tržištu. Također, ako ti je bojenje cijele kose u ove boje malo previše izazovno, možeš se odlučiti i na stavljanje pramenova Ocean Blue boje u svoju prirodnu kosu. Vjeruj nam, i ta opcija izgleda vrlo efektno.

Naravno, Ocean Blue hair slavi one radosti karakteristične za kupanje u moru, odmaranje i sunčanje na plaži kojima želimo obilježiti ljeto, pa stoga hrabro zakorači u frizerski salon, nabaci ovu otkačenu boju za kosu i kao bonus, uvij u lagane valove i zaokruži morsku priču!

U nastavku smo izdvojile neke od inspirativnih lookova s Instagrama koji bi te mogli uvjeriti kako se ovoj ludoj boji itekako isplati reći jedno veliko frizersko „da“!

Tamnoplava rapsodija u kosi

Morski efekt oceana u kosi najbolje dolazi do izražaja ako se odlučiš za duboke plave nijanse i valovitu frizuru. Ova kombinacija malo koga će ostaviti ravnodušnim, a mi ti garantiramo da ćeš se s ovim lookom osjećati kao prava morska sirena. Pogledaj samo koliko lijepo izgleda prelijevanje plavih tonova na glatkoj, sjajnoj i valovitoj kosi.

Poigravanje s tirkiznim nijansama

Kao što znamo, u moru možemo pronaći baš sve nijanse plave, a među njima i tirkiznu. Tirkizna boja zapravo je kombinacija plave i zelene, što joj daje poseban, zanimljiv izgled. Ako se odlučiš za bojenje kose u kombinaciju tamnoplave i tirkizne boje, dobit ćeš efekt uzburkanog mora na kosi, koji izgleda očaravajuće.

Kratka kosa i plava boja se vole

Iako je možda na kraćoj kosi teže napraviti efekt valova, to ne znači da bi se dame s kraćom kosom trebale ustručavati obojati u Ocean Blue nijansu. Upravo suprotno! Tri looka s Instagrama koje smo izdvojile u nastavku dokazuju kako se kratka kosa i dječačke frizure itekako vole s oceanski plavom bojom i svim njezinim tonovima.

Upečatljivi plavi pramenovi

Kao što smo već bili rekli, ako misliš da ti je bojenje cijele kose u Ocean Blue boju pretjerano ekscentrično, odlična je opcija odlučiti se za upečatljive pramenove u toj boji. Hoće li oni uokviriti lice ili ti je pak draži ombre efekt koji će plavom bojom obojiti vrhove tvoje kose, odluči sama.