Tako romantične

Veselimo se cvatu svibanjskih ruža. Prizovimo ih divnim manikurama

Nakon tulipana, jorgovana i narcisa, uskoro ćemo u svojim vazama i vrtovima gledati i prve svibanjske ruže. Zašto ih ne bismo i ranije uvele u svoje živote kroz predivne ružama posute manikure? Pronašle smo Instagram lookove koji zrače romantikom

tiko-giorgadze-_RhLAHDzy1I-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ruži zasluženo pripada naziv kraljice cvijeća. Po cijelom svijetu je poznata kao tradicionalni simbol ljubavi i ljepote, a najljepše i najmirisnije ruže su upravo one svibanjske, čije pupoljke jedva čekamo vidjeti rascvjetane. S obzirom na svoj opojan miris i još ljepši izgled, nimalo ne čudi da su ruže od davnina smatrane najljepšim cvijetom svijeta.

U svijet umjetnosti u punoj mjeri simbol ruža ušao je u razdoblju grčko-rimske antike gdje ju je u staroj Grčkoj pjesnik Anakreont u svojim „Odama“ slavio ružu kao čarobnu kraljicu cvijeća i cvijet bogova. U antici je, osim kao cvijet ljubavi i sreće, bila i simbol herojske hrabrosti, trijumfa i slave. Ruže su se stavljale na grobove palih junaka i povezivalo ih se s posmrtnim životom. U Rimu su uveli čak i poseban praznik, tzv. „Rosalia“ kada su se posipanjem ruža po grobovima i pripravom jela od njezinih latica sjećali pokojnih rođaka i prijatelja. Osim simbola ljubavi, ruže se smatra i oličenjem raskoši, bogatstva i izvrsnosti.

U kršćanskoj pak ikonografiji ruže nose brojna značenja od rajske ljepote i vječnog života, Božje ljubavi i milosti, sve do nepokolebljive vjere i mučeničke smrti. Sve u svemu, radi se o cvijetu koji je kroz povijest nebrojeno puta dokazao koliko je impresivan za ljude te koliko mu se iznova i iznova možemo diviti.

Image
Novo godišnje doba

Proljetne boje - divne francuske manikure za novu sezonu

Ruže se danas koristi u pripremi jela i slastica, ali i u beauty industriji. Naime, eterična ulja ruže dragocjena su i jedna od najskupljih na svijetu, a imaju i brojne benefite za ljudsku kožu i organizam. Dakle, radi se o cvijetu koji se s pravom naziva kraljicom cvijeća, a ako si i ti zaljubljenica u raskošne ružine pupoljke sugeriramo ti da ih ovog proljeća preneseš i na svoje nokte.

Naime, nose se trendi manikure s motivom ružinih latica i pupoljaka, a sve izgledaju vrlo ženstveno i upečatljivo. Nakon tratinčica, čini se kako će se print ruža na noktima pretvoriti u veliki beauty trend. U nastavku smo za tebe tako izdvojile neke od efektnih i inspirativnih primjera manikura posutih ružama s Instagrama.

Raskošni uzorak ruža

Ako su ruže tvoje omiljeno cvijeće ili jednostavno voliš hrabre, upečatljive manikure, pri sljedećem odlasku u kozmetički salon zatraži manikuru posutu ovakvim krupnim uzorcima ruža. Veliki print ružinih latica u rozoj ili crvenoj boji, s listićima i preko cijelog nokta zasigurno će privlačiti pažnju na tvoje lijepe i njegovane ruke. Iako ovako stilizirani nokti nisu jako decentni, svakako su u skladu s godišnjim dobom.

Decentne ružice

Za dame koje ipak vole malo pritajenije, decentnije lookove tu su i opcije manikura s malim ružama ili oslikane ruže na tek pojedinom noktu, a ne na svakom. Uz kombinaciju neutralnih boja i podloga laka, ovakve manikure iznimno ženstveno izgledaju te su pravo oličenje sofisticiranosti. Vjerujemo kako će se u ovaj stil zaljubiti sve pobornice nude i pink blush nijansi, kao i romantičarke u srcu.

Esencija ženstvenosti

Za kraj možemo samo zaključiti kako su sve opcije i verzije manikura s motivom ruža i ružinih latica jednostavno očaravajuće. Pobuđuju našu senzualnu stranu, a istovremeno su i romantične. Ako jedva čekaš vidjeti prve rascvjetane svibanjske pupoljke ruža definitivno razmisli o ovom stilu manikure. Unijet će dašak ranog ljeta u svaki outfit.