Inspirativni nail art

Nosi se cvjetna manikura, a evo i cool ideja kako je 'isfurati'

Svako ljeto na naše ruke dovede neke vesele i šarene nijanse lakova za nokte, a ove godine posebno su u trendu manikure s cvjetićima u obliku tratinčica i ivančica

Cvjetna manikura
Foto: Profimedia.hr

Ovaj slatki print na noktima preplavio je društvene mreže, a mi imamo i inspirativne lookove ako ti treba dodatni poticaj da i ti obojiš nokte u ovom stilu

Floralni print je bezvremenski. Uvijek ženstven, zaigran i nježan, obožavamo ga i na odjeći i u interijerima, a ove ljetne sezone posebno je popularan i u svijetu nail arta. Naime, manikure s tratinčicama i ivančicama preplavile su Instagram i TikTok, a nije ih komplicirano ni napraviti, pa su u rekordnom roku postale beauty hit.

I dok su cvjetne manikure i prošlih godina bile u trendu, ove godine one nisu posute ružama ili drugim lijepim biljkama i cvijećem već jednostavnim, djetinjim tratinčicama. Njihova kombinacija bijele i žute boje djeluje čisto, minimalistički, a jako zaigrano, pa su divan dodatak kako neutralnim lakovima za nokte tako i onima u žarkim bojama. Također, moguće su i verzije s cvjetićima u stilu tratinčica, ali sa šarenim ili žarko obojenim laticama, a koje djeluje jednako lijepo.

Image
Chic minimalizam

Mikro francuska manikura postala je trend koji moramo isprobati

Prema slavnim nail artistima, tratinčica se često naziva cvijetom s pet točaka kad se radi o manikuri. Naime, za ovaj je tip manikure potrebno samo nekoliko različitih lakova za nokte i alat za kreiranje točkica, a može ti poslužiti i obična ukosnica ukoliko si u ovom stilu nokte želiš obojiti u sigurnosti svog doma. Možeš koristiti čak i stari make up kist za sjenilo ili vrh čačkalice za koju će ti biti potrebna samo malo mirnija ruka.

Postupak je sljedeći - nakon što odabereš lakove i nabaviš potrebne alate, možeš postati kreativna koliko god ti srce želi. Da bi kreirala trendi dizajn tratinčice, stručnjaci savjetuju to da izradiš pet točkica u pravilnim razmacima i u obliku kruga. Nakon što se osuše, dodaj im središnju točkicu druge boje. Da bi ovu manikuru učinila još ljepšom, točkom u središtu cvijeta možeš prikriti sve nedostatke ili dodati efekt manjih i krupnijih latica. Naravno, to je samo jedna od brojnih tehnika kreiranja tratinčica na noktima, a u nastavku smo izdvojile i neke jako lijepe lookove ovakvih manikura s Instagrama. Možda ti posluže kao inspiracija.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.