Chic minimalizam

Mikro francuska manikura postala je trend koji moramo isprobati

Tradicionalna francuska manikura dobila je novo ruho, a mi znamo sve tajne savršene mirko manikure

mikro francuska
Foto: Instagram/Betina Goldstein

Trendovi u manikurama mijenjaju se iz mjeseca u mjesec. Jedan dan popularne su minimalističke jednobojne manikure dok ćemo drugi dan obožavati šareni plamen ili životinjski uzorak. Neki trendovi su ipak vječni, a jedan od njih je francuska manikura. Ovaj tradicionalni klasik ove je godine dobio moderniju verziju koja je ubrzo postala najveći hit godine.

Image
Proljeće i ljeto

Uzorci i boje hit su u manikuri, no kako ih napraviti kod kuće

Mikro francuska manikura izgleda vrlo decentno i profinjeno iako je istovremeno zaigrana i posebna. Radi se u trendu koji je namijenjen prvenstveno nešto kraćim noktima, no jednako dobro izgleda i na dužima. Deblja linija francuske manikure zamijenjena je tankom linijom koja prati sam rub nokta. Osim klasične bijele varijante, popularne su i one u raznim bojama, a često možemo vidjeti i manikuru koja je napravljena šljokicama.

Kada je u pitanju ovaj trend ne možeš puno pogriješiti. Puno ga je lakše rekreirati nego klasičnu francusku manikuru, a sve što ti je potrebno je tanki kist. Iako na tržištu postoje lakovi za nokte koji već imaju tanke kistove, za ovu manikuru možeš iskoristiti lak za nokte koji već posjeduješ. U tom slučaju trebaš uzeti tanki kist za bojenje ili napraviti vlastitu verziju od četkice za šminkanje.

Iako je manikura jednostavna, postoje trikovi kako ju lakše napraviti. Poznata manikirka Betina Goldstein jedna je od trendseterica koja je pokrenula ovaj trend. Njezina tehnika zasniva se na nekoliko jednostavnih koraka. Najprije cijeli nokat nalakiraj prozirnim ili nude lakom. Jednom kada se lak potpuno osušio, pomoću kista povuci tanku liniju iz jednog kraja nokta koja ide prema sredini vrha nokta, zatim istu stvar napravi s druge strane nokta. Kada imaš svije tanke linije koje se ne dodiruju, jednostavno ih spoji kistom i dobit ćeš savršenu liniju koja prati nokat. Na kraju manikuru prelakiraj prozirnim top coat lakom kako bi trajala duže te izgledala sjajnije.

Sada kada znaš kako napraviti mikro francusku manikuru, na tebi je samo da odabereš boju laka za nokte. U nastavku donosimo nekoliko fotografija koje će te inspirirati. Ako ipak nisi toliko vješta da ju napraviš sama, jednostavno odaberi fotografiju koja ti se najviše sviđa, spremi ju na svoj pametni telefon i zaputi se prema omiljenom salonu.