Tako vesele

'Rainbow nails': Trendi manikure u duginim bojama očarale su nas

Instagram je uvijek neiscrpno vrelo inspiracije za beauty lookove, a ovog puta pažnju su nam ukrale preslatke manikure u duginim bojama.

calugar-ana-maria-gnLanqkBUTY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

S dolaskom proljeća imamo potrebu ne samo maknuti iz ormara debele veste i kapute već unijeti u svoje kombinacije i malo vedrih boja. Pastelni tonovi tako su vječna klasika za proljetne jaknice, lepršave haljine ili pak kaputiće, a ove godine šarenilo ćemo viđati i u make-up i nail lookovima, a ne samo na modnim komadima. Naime, pojavio se novi Instagram trend kada je riječ o manikurama, takozvani "rainbow nails" look, a kojeg karakteriziraju nokti obojeni u cijeli spektar duginih boja! I iako možda na prvu ovaj opis može zvučati kao manikura za djevojčice koja je pomalo djetinjasta, zapravo se može raditi o jako lijepom i elegantnom looku koji ima potencijal svidjeti se svakoj ženi, a ne samo zaljubljenicama u žive, kričave boje.

Image
Nova sezona, nove boje

Proljetne manikure izgledaju sve bolje. Ove su nas osvojile

Naime, u nastavku smo izdvojile tri načina stiliziranja noktiju na način da oni odražavaju sve boje duge. Neki su decentniji i profinjeniji, a neki zaigraniji, no svima im je zajedničko to da će ti podignuti raspoloženje svaki puta kada baciš pogled na svoje ruke. O kakvim se točno načinima stiliziranja radi saznaj u nastavku te se inspiriraj da pri sljedećem odlasku kozmetičarki i ti svoje nokte pretvoriš u carstvo šarenila.

Francuska manikura u duginim bojama

Ovaj je look savršena opcija za sve one žene koje na suptilan način u svoj život žele uključiti malo više boja. Naime, znamo da je francuska manikura proteklih sezona ponovno bila totalni beauty hit u raznim varijacijama, a ovog proljeća nosimo ju u formi klasičnog french stila, samo s malim pomakom – u šarenim bojama duge. Umjesto da rub nokta bude bijel, kod ovog načina stiliziranja rub se boji u raznobojne šarene nijanse – od pastelne pink pa sve do kričavo crvene – kombinacije su mnoge. Jednostavno odluči želiš li francusku manikuru s pastelnom paletom „vrhića“ nokta ili su ti draže žarkije nijanse i u ovo proljeće ušeći s nikad veselije uređenim noktima koji će privlačiti pažnju, a opet biti dovoljno decentni da ne "bodu" oči.

Svaki nokat druga boja

Nešto manje decentna, ali puno hrabrija i veselija opcija je bojenje noktiju u razne boje - tako da svaki nokat priča svoju kolorističku priču. Zapravo je ovo pravi "rainbow nails" look koji uključuje cijeli spektar duginih boja na noktima ruku. Osim manikura, ovaj je način bojenja noktiju popularan i za pedikure tijekom ljeta, jer izgleda razigrano i mladenčaki, što su svakako kvalitete kojima želimo zračiti tijekom najbezbrižnijih mjeseci u godini. Kao i u slučaju francuske manikure u duginim bojama, i ovdje se možeš poigrati s pastelnim ili pak jako žarkim tonovima, napraviti kombinaciju oba stila ili se pak odlučiti za jednu od te dvije opcije. Lookovi u nastavku odlično ilustriraju koliko zanimljivo ovakav način uređenja noktiju može izgledati.

Uzorak duge

Za kraj, ako želiš spojiti najbolje od oba dva looka o kojima smo pisali gore, možeš se odlučiti i za manikuru koja doslovno na noktima ima iscrtane male dugice. Obično ovaj look kombinira klasičan francuski stil dekoriranja nokta, pa se tako rub nokta boji u razne nijanse duginih boja, ali ne pojedinačno nego tako da se stapaju i zapravo čine dugu na noktu. Ovaj je look ženstven, razigran i vrlo veseo te će unijeti dašak proljetne vedrine u tvoju svakodnevicu. Uostalom, kome se ne bi pojavio osmijeh na licu svaki puta kada baci pogled na svoje nokte kada ga tamo dočekaju slatke male raznobojne duge? Ovo je dakle idealna manikura za podizanje raspoloženja.