Tajna mladolikog izgleda

I u devetom desetljeću izgleda sjajno: Jane Fonda otkrila svoju beauty rutinu

Pionirka fitnessa, glumica, model i aktivistica u prosincu će napuniti 84 godine, a na njezinom primjeru potvrdila se poslovica - u zdravom tijelu, zdrav duh

profimedia-0482356063.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Prvo što ti pada na pamet kada netko kaže Jane Fonda vjerojatno je vitka i zanosna plavuša u visoko rezanom fitness bodiju, sa štucnama oko gležnjeva i znojnicima na zapešćima i čelu, kako uz disko muziku s malih ekrana pokazuje tvojoj mami aerobik korake.

Play logo

E pa ta Jane Fonda danas izgleda sjajno baš kao i prije 30-40 godina. Pionirka fitnessa, glumica, model i aktivistica u prosincu će napuniti 84 godine, a na njezinom primjeru potvrdila se poslovica - u zdravom tijelu, zdrav duh. No, osim redovite tjelovježbe i kvalitetne prehrane, želiš li da ti koža bude lijepa i njegovana čak i u poznim godinama života, treba djelovati na vrijeme. U nastavku ti otkrivamo beauty rutinu ove legendarne Njujorčanke i važnu lekciju koju je naučila od Katharine Hepburne.

Image

Baš poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn: 5 beauty trikova holivudskih ikona

Jane je 1981. sa svojim ocem Henryjem Fondom i starijom kolegicom Katherine Hepburn snimala film Ljetnikovac na zlatnom jezeru. Za Harper's Bazaar, Jane je priznala kako suradnja s Hepburn nije bila nimalo ugodna jer je Katherine bila izuzetno kompetetivna osoba, u stalnom strahu da će zamijeniti mlađe glumice (u ovom slučaju Fonda). No, uskrpkos tome ujane kaže da je od nje naučila jednu važnu lekciju koju ti donosimo u nastavku.

Play logo

Čišćenje lica

Fonda već desetljećima dvaput tjedno ide kozmetičarki na čišćenje lica, a svaku večer lice čisti i uz pomoć pjene za lice. Na taj način drži pore otvorenima i pomaže koži da diše. Naravno, koristi i brojne metode brisanja godina s lica, za kojima prosječna žena vjerojatno neće posegnuti.

Hidratacija

Guruica fitnessa ima suhu kožu i odavna je naučila da je hidratacija ključna stvar u njezi iste. Ujutro i navečer koristi bogatu hidratantnu kremu te nastoji s vremena na vrijeme mijenjati proizvode kako se koža ne bi naviknula.

Play logo

Odmor

S obzirom na godine, nesanica je sasvim normalna stvar pa Jane Fonda koristi konopljino ulje koje joj pomaže da zaspi i dobro se odmori. Kaže, ova metoda sjajno funkcionira već tri godine, a odmor čini čuda za kožu.

Play logo

Savjet zlata vrijedan

Na snimanju filma Ljetnikovac na zlatnom jezeru 1981. imala je priliku surađivati s legendarnom Katherine Hepburn, ali njezini dojmovi nisu bili samo pozitivni. "Mrzila je činjenicu da ne obraćam dovoljno pažnje na to kako se prezentiram i to što nisam dovoljno glamurozna, a opet privlačim pažnju", rekla je Fonda te dodala kako je starija glumica bila neprijateljski raspoložena.

Usprkos tome, dodaje, naučila je od Katharine Hepburn važnu lekciju - samopouzdanje nije loša stvar, štoviše vrlo je važno da si svjesna toga kako te ljudi doživljavaju. U tome je i jedna od beauty tajna predivne Jane Fonda.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.