Hrabro pod škare

'Hobotnica na glavi' - frizura koja će dominirati u 2022. godini

Kažu da žene mijenjaju frizuru kada odluče zamijeniti partnera, odnosno raskrstiti s aktualnim. Što je promjena frizure radikalnija to su radiklaniji i njezini potezi u privatnom životu. Rekle bismo da ova frizura odgovara upravo takvim akcijama

engin-akyurt-XZvyT2u04i8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Planiraš li uskoro posjet frizeru, a nemaš ideju kako se ošišati, predlažemo ti frizuru koja će biti ultimativni hit u godini pred nama. Nema više skrivanja iza romantičnih, dugih šiški. Nosi se pomalo divlja frizura, nalik jednom od najinteligentnijih bića iz životinjskog svijeta i vladarici podmorja. Traži od tebe hrabrost da svijetu pokažeš svoje blistavo lice.

"U modi je miks 'shaggy' frizure i fudbalerke, a karakterizira je voluminoznost pri vrhu i slojevitost duž cijele kose", kaže frizer slavnih Leonardo Rocco. "Krajevi bi trebali biti mekani. Preferiram šišanje žiletom kako bi se stvorio efekt krakova hobotnice po kojima je frizura i dobila ime", dodaje. Zbog slojevitosti i oblika, najprikladnija je za žene s ravnom i valovitom kosom čija duljina seže do ramena, no i ostalima stoji. U nastavku pročitaj više i inspiriraj se za svoju novu frizuru.

Image

'Fudbalerka' se vratila na velika vrata: Prvo je bila omiljena pa omražena frizura, a sada ju možemo vidjeti na mnogim zvijezdama

Pristaje svim oblicima glave i licima. Lagana je za održavanje. Najbolje bi bilo sušiti je na zraku jer ćeš na taj način postići efekt nedovršenosti, koji ovoj frizuri daje potrebne konture. Pri pranju koristi šampon za volumen i balzam za kosu kako bi je omekšala i učinila neodoljivom. Rocco savjetuje osvježavanje frizure svakih šest mjesecu, u prijevodu svakih pola godine bi trebala na šišanje odlučiš li se za hobotnica frizuru jer će u tom periodu narasti i izgubiti oblik.

Mini lekcija iz povijesti

Ako se ne možeš sjetiti kako izgleda 'shaggy' frizura, podsjetit ćemo te. Shag na engleskom znači čupavo i razbarušeno, što je odlika frizure koju su '90-ih nosile grungerice. Slojevito ošišana, naizgled neuredna, ali ipak stilski besprijekorna. Ovako može biti ošišana i kratka i duga kosa, shaggy ide sa šiškama ili bez njih.

Klasična hobotnica

Uokvireno lice, dvije duljine šiški - skroz kratke i one do brade te istaknuti pramenovi do polovice leđa. Mi smo se zaljubile u hobotnicu!

Elegantna hobotnica

Slojevito ošišana kosa, u jednoj boji, s izvučenim pramenovima koji su odsječeni žiletom pri čemu se dobio dojam mekoće i, kako smo već spomenule, krakova hobotnie po kojima frizura i nosi ime.

Dvobojna hobotnica

Želiš li svojoj frizuri dodati boje ili je učiniti još originalnijom, posluži se primjerom s fotografije. Bit će ti dovoljno za inspiraciju, a boju izaberi sama. Trenutno se nosi zelena na kosi.

'Krakovi'

Kod ove frizure najvažnije je izvući 'krakove', a to ovako izgleda.