Ljetni hit

Francuski balayage je najtraženiji ljetni trend u bojenju kose

Francuski balayage jedna je od najtraženijih boja kose u salonima. Evo što sve trebaš znati o ovom trendu

jake-noren-fGdEt_YgS98-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Od Bardot plave i vatrene bakrene do svih nijansi sive i pastelnih boja, brojni su trendovi u bojenju kose koji su zavladali frizerskim salonima, a koji će biti među najpopularnijima i kroz cijelo ljeto 2021. godine.

Image
Sve nijanse sive

Ovih pet nijansi u bojenju kose bit će hit sezone

Nakon što se odlučiš za pravu boju kose za sebe, važno je razmotriti stil bojenja kose. U današnje vrijeme, mnoge žene odabiru opcije koje zahtijevaju jako malo održavanja kako bi što manje vremena provodile u salonima - i ona koja se pokazuje najpopularnijom, ali i najsvestranijom definitivno je francuski balayage.

Kako bismo saznale sve što trebaš znati o najvećem trendu sezone kad je u pitanju kosa, pronašle smo nekoliko stručnih savjeta, stoga ih provjeri u nastavku.

Što je francuski balayage?

"Francuski balayage filozofija je u svijetu boja kose. Radi se o tome da se balayage vraća svojim pariškim korijenima kako bi se stvorila ona boja prirodnog izgleda bez napora koju toliko ljudi sada traži", objašnjava Adam Reed, kolorist iz L’Oreal Professionnel.

Parižanke su poznate kao oličenje gracioznog i jednostavnog stila, a francuski balayage upravo je to; izgleda lijepo, zdravo i potpuno bez napora. Međutim, potrebna je ogromna količina vještine da bi tako besprijekorno uklopila boju, nešto što se može postići samo u salonu, s profesionalnim i vještim rukama.

"Ljepota balayagea je u tome što je riječ o visoko personaliziranoj usluzi, a tehnike se mogu razlikovati ovisno o svemu, od vašeg tipa kose i teksture do rezultata koji tražite. Potrebno je umjetničko oko za pravi odabir nijansi, miješanje svijetlih i tamnih nijansi i uklapanje cijele kombinacije boja u oblik lica i frizuru klijentice", dodaje Reed.

Koji tipovi kose su najbolji kandidati za francuski balayage?

"Francuski balayage je za sve; sve tipove i boje kose. To je čudesno lijepa tehnika čiji intenzitet možete birati, ovisno o željenom završnom izgledu. Ključ održavanja ovog izgleda na svim tipovima kose je održavanje boje", objašnjava kolorist i dodaje: "Korištenje šampona koji štiti boju savršeno je za pomoć u održavanju boje kose i njene živosti. Uvijek preporučujem upotrebu toplinske zaštite prije toplinskog oblikovanja kako bi se kosa zaštitila od oštećenja, a boja od blijeđenja."

Postoje li neke specifične boje kose kojima najbolje pristaje francuski balayage?

"Ljepota francuskog balayagea je u tome što je dostižan na svim bojama kose, od svijetlih do tamnih nijansi - ideja da samo plavuše mogu postići prekrasan balayage odavno je nestala."

Žene koje žele poboljšati svoju prirodnu boju mogu se odlučiti za nježnu transformaciju, brinete bi mogle potražiti nijanse bakra i karamele kako bi kosi pružile veću dubinu, dok žene sa svjetlijom bojom kose mogu uljepšati svoje plave nijanse lijepo toniranim uokvirivanjem lica, savjetuje kolorist.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.