Evo kako obnoviti kožu nakon ljetnih mjeseci

Ljetni sunce i duga sunčanja na plaži isušila su tvoju kožu, stoga ti donosimo nekoliko kratkih savjeta za brzu i dubinsku obnovu tvoje kože

Evo kako obnoviti kožu nakon ljetnih mjeseci

Ljetno sunce, sol, klor, pijesak i vjetar mogu dovesti do toga da tvoja koža izgleda suho, umorno i neelastično. Rezultat toga nerijetko je koža bez sjaja i pomalo tonom siva površina kože.

Image

DIY maske za lice koje će transformirati tvoju kožu


Prekomjerno izlaganje suncu može dovesti i do prvih pjega ili obojenja. Ljetna zabava i odmori često su grubi prema koži stoga ti prije jeseni donosimo nekoliko savjeta kako joj vratiti lijep i njegovan izgled:

Uloži vrijeme u njegu kože


Kada ljeto završi, naizmjenično korištenje proizvoda koji sadrže retinol i glikolnu kiselinu pomoći će smanjiti štetne učinke ljeta. Glikolne kiseline nježno eksfoliraju mrtve stanice kože dok retinol pomaže u stimulaciji kolagena zajedno s ostalim učincima protiv starenja. Na kraju počni koristiti i hidratantnu kremu koja će vratiti vlažnost kože.

Usudi se uložiti u laserske tretmane 

Laseri se uspješno koriste na koži već više od 20 godina, pogotovo kad je riječ o liječenju znakova oštećenja kože od sunca. Danas postoji mnogo laserskih opcija koje možeš odabrati, ovisno o svom kožnom stanju (poput proširenih kapilara, sunčanih pjega, jako vidljivih pora itd.) Konzultiraj se sa svojim dermatologom i kozmetičarkom u odabiru idealnog odabira.

Napravi izuzetno dobar piling

Kemijski piling odličan je način za osvježavanje kože nakon ljeta.
Uklanjanjem mrtvog sloja kože možeš poboljšati sjaj svoje kože i smanjiti vidljivost toniranih 'fleka' od sunca. 

HidratacijaVeć i ptice na grani znaju da je dovoljan unos vode jako važan za tvoj bioritam, naročito za tvoju kožu. Duga izlaganja suncu iscrpila su tvoj organizam stoga nikako ne zaboravi na minimalan dnevni unos!

Dobro pazi na svoju kožu

Ako već neko vrijeme nisi pregledala kožu, sad je odlično vrijeme da to učiniš. Znanstvena istraživanja pokazala su da snažno izlaganje na suncu izaziva blago suzbijanje imunosti kože na UVA i UVB zračenja, tvrdi Washingtonian. Tako, ne samo da prekomjernim izlaganjem ultraljubičastim zrakama možeš uzrokovati oštećenje DNK, već možeš dovesti i do pojave kancerogenih stanica. Stoga, sada je najbolje vrijeme za pregled tvoje kože, slažeš li se?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.