Ekstenzije trepavica – rješenje za predivan pogled

Jedan od najpopularnijih kozmetičkih tretmana sve popularniji i kod nas

Ekstenzije trepavica – rješenje za predivan pogled

Malo je nas žena koje imamo sreće da smo rođene s prekrasnim dugim i gustim trepavicama, pa smo tako u vječnoj potrazi „za onom savršenom maskarom“ koja će nam u kombinaciji s uvijačem za trepavice podariti upravo taj toliko željeni tajanstveni pogled ispod zavodljivih trepavica. Da, tu su i umjetne trepavice, ali iskreno – koliko nas ima toliko vremena (i/ili živaca) da svaki dan aplicira umjetne trepavice?

Upravo iz ovih razloga, tretman ugradnje umjetnih trepavica u kozmetičkom je svijetu prije nekoliko godina napravio ogroman potres, pružajući ženama – predivan pogled 24 sata dnevno, oslobađajućih ih svih popratnih pomagala kao što su maskare, uvijači, umjetne trepavice i ljepila. Zbog svoje praktičnosti i izuzetnog efekta, ovaj je tretman postao jednako „osnovan“, baš kao što su to manikura, pedikura ili depilacija. Puno puta čula sam svoje klijentice kako ekstenzije trepavica uspoređuju s tetovažama – „jednom kada probaš, ne možeš prestati“, i da – postoji nešto ovisno u ovom tretmanu – a to je jednostavnost uvijek odličnog izgleda.

Iako je riječ o tretmanu koji danas pruža gotovo svaki kozmetički salon, još uvijek je dosta žena nisu sigurne o čemu se radi, kako izgleda proces ugradnje ekstenzija trepavica i da li je siguran. Stoga, u nastavku ćemo odgovoriti na nekoliko pitanja u vezi ovog popularnog tretmana kojem danas pribjegava sve više žena, a sve odgovore dala nam je Monika Kundih Antunović vlasnica Kozmetičkog salona Mysterion.

Kako izgleda postupak ugradnje ekstenzije trepavica?

Pomoću posebnih papirnatih izolatora koji se lijepe na kožu izoliraju se gornje od donjih trepavica. Prije ugrađivanja ekstenzija, pripreme se ekstenzije trepavica – bitno je dobro procijeniti koja duljina i debljina ekstenzija trepavica odgovara klijentici, u skladu s prirodnim trepavicama. U slučaju da su prirodne trepavice kraće i tanke, ne valja ugrađivati drastično dulje i deblje ekstenzije, kako ne bi nastalo preveliko opterećenje na prirodne trepavice ili kako ekstenzije ne bi krivo rasle u simbiozi s prirodnim trepavicama. Na koji način će se ugrađivati ekstenzije ovisi o obliku oka (bademasto, okruglo, sitno, krupno itd). Kombiniraju se različite veličine ekstenzija ovisno o formi oka. Kada su ekstenzije pripremljene kreće se na ugradnju. Pincetom se izdvoje sitne prirodne trepavice, izolira se jedna na koju se lijepi ekstenzija. Ekstenzija trepavice umoči se u ljepilo i s takvom se ekstenzijom namaže prirodna trepavica te se na nju položi ekstenzija a višak ljepila se ukloni. Postupak se ponavlja dok se ne popune sve trepavice. Skidaju se izolatori i počešljaju trepavice. Kompletan postupak traje do 2 sata, a ponavlja se svaka 3-4 tjedna.

Koje su najuobičajenije vrste ekstenzija?

U našem salonu koristimo isključivo ekstenzije od prirodne dlake nerca (kakve nosi i Beyonce), zbog njihove kvalitete – ne petljaju se i najsličnije su ljudskoj dlaci. Također se koriste i sintetičke i svilene ekstenzije, a sve tri vrste dolaze u različitim duljinama (od 6 do 17 mm) koje se posebno biraju ovisno o obliku oka i poziciji na kojoj se ugrađuju. Ekstenzije se nanose i lijepe na prirodne trepavice posebnim medicinskim polutrajnim ljepilom koje nije opasno za oči niti oštećuje prirodne trepavice.

Kako se održavaju ekstenzije trepavica?

S obzirom na to da su ekstenzije zalijepljene za prirodne trepavice one traju koliko traje i prirodni ciklus vaših trepavica, a to je maksimalno 8 do 9 tjedana. Međutim, kao i sve druge dlake na našem tijelu i trepavice rastu u različitim ciklusima, tako da – želite li uvijek imate predivne, pune trepavice, svakako preporučujemo da na nadogradnju (ili kako mi to zovemo – njegu) dolazite svaka 2-3 tjedna.

shimmer fallbackDa li ekstenzije smiju doći u doticaj s vodom?

S ekstenzijama se možete tuširati, kupati, plivati, bez bojazni da će se odlijepiti. Međutim, važno je da izbjegavate kontakt s vodom u 12 do 24 sata nakon ugradnje, kako bi se ljepilo kompletno posušilo. Iz istog razloga ne preporučuje se predug boravak u saunama.

Smije li se na ekstenzije nanositi maskara i postoje li proizvodi za oči koje treba izbjegavati?

Nakon ugradnje ekstenzija trepavica, maskaru možete slobodno pokloniti prijateljici jer, iskreno – neće vam trebati. Poželite li ipak nanijeti maskaru, nanesite je samo na vrh trepavica  to će biti dovoljno da vaše oči budu još dodatno istaknute. Morate li baš nanositi maskaru, neka to ne bude vodootporna maskara, jer ona se teže skida i tako biste mogli oštetiti ekstenzije. Šminkati se možete normalno kao prije – to znači da slobodno možete nanositi sjenilo, eyelinere i olovke za oči, no kada skidate šminku, izbjegavajte preparate koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree, obzirom da otapaju ljepilo. I zaboravite na uvijač za trepavice!

Oštećuju li ekstenzije prirodne trepavice?

Ovo je zapravo najveći mit koji prati tretman ugradnje ekstenzija trepavica jer često ćemo čuti žene kako govore „ne želim ugraditi ekstenzije jer će moje prirodne trepavice poslije biti još kraće i rjeđe“. Ovo nije istina. Ako je postupak ugradnje ekstenzija napravljen kvalitetno i profesionalno, ne morate se bojati nikakvih loših posljedica niti po zdravlje vaših očiju niti po zdravlje i kvalitetu vaših prirodnih trepavica. Jednom kada ugradite ekstenzije, toliko ćete se naviknuti na njihovu ljepotu da ako i dođe dan da ih skinete – naravno da ćete s nezadovoljstvom reagirati na izgled vaših prirodnih trepavica koje su oduvijek bile kraće od ekstenzija. No njihova prirodna kvaliteta neće biti uništena.

Kako odabrati salon u kojem je najsigurnije napraviti ovaj tretman?

Baš kao i kod drugih tretmana, preporuka je najbolja smjernica. Ono što je za ovaj tretman bitno, u trenutku kada odabirete kozmetički salon u kojem ćete ga napraviti jesu tri stvari – kvalitetni proizvodi, stručnost i dobra referenca. Najbolji stručnjaci upotrebljavaju najkvalitetnije profesionalne proizvode koje na uhodan i provjeren način koriste i apliciraju na vaše trepavice, a kada je riječ o takvom radu, uspjeh je zagarantiran. Naš moto su uvijek – kvaliteta, profesionalnost i sretna klijentica!

Kozmetički salon Mysterion
Vl. Monika Kundih Antunović
Zagreb, Medulićeva 32
www.mysterion.hr
www.facebook.com/kozmetickisalonmysterion
Foto: © mykeyruna - Fotolia.com

O kozmetičkom salonu Mysterion

Još od 2005. godine, kada je Mysterion otvorio svoja vrata, naša je misija, uz pomoć  tima visoko motiviranih i educiranih profesionalaca, da našim klijentima osiguramo mjesto u kojem će se osjećati ugodno, opušteno za vrijeme uživanja u vrhunskim kozmetičkim tretmanima. Uz predan rad, vjernost i optimističan pogled na svijet, glavni moto našeg salona je – zadovoljstvo naših klijenata, ali isto tako i opuštena atmosfera i obostrano zadovoljstvo. Istinski vjerujemo da ljepota dolazi iz duha svakog čovjeka te sukladno tome uvjerenju, trudimo se našim klijentima pružiti najbolje u njihovom vanjskom i unutarnjem odličju, kako bi po izlasku iz našeg salona izašli ispunjeni u svakom pogledu! Kombinirajući najučinkovitije tretmane za njegu lica i tijela s najkvalitetnijim proizvodima vrhunskih kozmetičkih marki, usmjereni smo prema pružanju vrhunske profesionalne usluge prilagođene svakom pojedinom klijentu. Naša ponuda usluga uključuje različite masaže, depilacije, kompletnu njegu lica i tijela, različite vrste manikura, pedikura, ali i neke od popularnih i vrlo učinkovitih tretmana kao što ugradnja ekstenzija trepavica, oblikovanje obrva koncem, dijamantna mikrodermoabrazija ili pak izuzetno uspješni tretmani oblikovanja tijela kao što su radijalno endoermna terapija uz pomoć se izuzetno uspješno rješavaju problemi celulita, strija i masnih naslaga. Smješten u samom centru grada Zagreba, Mysterion svakom klijentu garantira vrhunsku uslugu uz osmijeh, a naši klijenti po odlasku iz salona osjećaju se ispunjeno, lijepo i osvježeno. Ukoliko još niste imali priliku upoznati se s nama, nadamo se da ćemo imati priliku ugostiti vas u budućnosti!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.