Deset namirnica i napitaka koji će ti pomoći u borbi protiv celulita (uključujući čaj od kamilice)

Celulit ima između 80 i 98 posto žena. Znači - skoro sve, a znamo koliko je teška borba s tvrdokornom 'narančinom korom'. Zato je dobro znati što nam sve pomoći

Deset namirnica i napitaka koji će ti pomoći u borbi protiv celulita (uključujući čaj od kamilice)

Nije važno imaš li koji kilogram viška ili si mršava, vjerojatno imaš malo celulita. To je čest problem koji pogađa između 80 i 98 posto žena, tvrde stručnjaci. I premda nema čudotvornog lijeka, ono što jedeš i piješ može ti pomoći da riješiš ovaj problem, tvrdi nutricionistkinja Lily Soutter za Daily Mail. Iako bi se na prvu pomislilo da će te namirnice biti neke neobične i rijetke, mnoge od njih već imamo u svojoj kuhinji, a za druge je dovoljno otići u prvu trgovinu.

1. Paprika babura
Ove paprike bogate su vitaminom C, a samo jedna šalica ima tri puta preporučeni dnevni unos. Vitamin C je savršen za borbu protiv celulita jer sudjeluje u stvaranju kolagena. Pojačanom proizvodnjom kolagena dolazi do bolje elastičnosti kože, a istovremeno ćeš održavati zategnutu kožu i bez celulita.

Image

Preslatke ideje za manikure koje možeš i sama napraviti kod kuće


2. Zeleni čaj
Skidanje onih nekoliko kilograma viška može biti učinkovito za žene čiji je cilj glatka koža bez narančine kože. Ispijanje zelenog čaja uz zdravu uravnoteženu prehranu može ubrzati metabolizam i čak pomoći kod gubitka kilograma. Također postoje neka istraživanja koja pokazuju da antioksidansi katehini iz zelenog čaja pomažu da se smanjuje razgradnja kolagena. Kako bi učinak bio bolji vrećicu čaja treba držati u vodi pet minuta. 

3. Kajenski papar
Pokazalo se da ovaj začin potiče metabolizam i cirkulaciju. Smatra se da usporena cirkulacija može igrati ulogu u stvaranju celulita zbog čega kajenski papar svakako treba uvrstiti u prehranu.

4. Losos
Losos je bogat izvor esencijalnih masti koje se nazivaju omega-3 masne kiseline. Ove zdrave masnoće utječu na strukturu i osiguravaju fluidnost i stabilnost svih staničnih membrana u tijelu. Masna riba može biti izvrstan dodatak prehrani kako bi se spriječila ili smanjila pojava celulita. 

5. Čaj od kamilice
Kronični stres dramatično povećava hormone adrenalina i kortizola u tijelu, a pokazalo se da oni pogoršavaju stanje celulita. Pokušaj zamijeniti kavu s umirujućom kamilicom i osjeti kako ti se tijelo smiruje, ali i utječe na tvoj fizički izgled.

shimmer fallback


(Foto: Pixabay)

6. Jaja
Budući da je kolagen najzastupljeniji protein u tijelu, konzumiranje dovoljno bjelančevina neophodno je da bi se osigurali sastojci koji su potrebni za stvaranje jače i elastičnije kože. Jaja su bogat izvor aminokiselina prolina i lizin koji su važni za stvaranje svih vrsta kolagena. 

7. Bobičasto voće
Puno je antioksidansa, uključujući vitamin C. Snažni antioksidansi love slobodne radikale proizvedene djelovanjem UV zraka i onečišćenja, za koje se zna da oštećuju kolagen i doprinose slabljenu vezivnog tkiva.

8. Domaći temeljac
Temeljac napravljen od kostiju i povrća odličnan ja za jačanje količine kolagena u tijelu. Koristi temeljac za juhe i kao bazu za različita jela. 

9. Brokula
Ovo povrće prepuno je vitamina C što će pomoći u povećanju proizvodnje kolagena. Brokula je također bogata hranjivim tvarima koje se nazivaju indoli i utječu na estrogen. Što pokazuje da ovo povrće podržava učinkovit metabolizam estrogena što pozitivno može utjecati na smanjenje celulita. 

10. Lanene sjemenke
Lanene sjemenke bogat su izvor lignina koji utječu na razinu estrogena. Jedna žlica lanenih sjemenki u prehrani može imati pozitivan utjecaj ne samo na gubitak kilograma već i na pojavu celulita.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.