Depilacija lica, da ili ne? Kako ti može pomoći, ali i na što trebaš paziti

Depilacija lica više nije rezervirana samo za muškarce. Ako i ti želiš imati mekšu kožu i dugotrajniji makeup, nastavi čitati

Depilacija lica, da ili ne? Kako ti može pomoći, ali i na što trebaš paziti

Beauty influencerice nam se ponekad čine kao da su žive lutke jer njihova lica izgledaju besprijekorno. Iako troše ogromne iznose na kreme protiv bora, hidratantne losione i serume, tajna njihove glatke kože možda se ipak ne krije u bočici.

Image

Vrijeme je za hidrataciju pa smo pronašle beauty novitete koji to pružaju


Ako pratiš neke od beauty influencerica poput Hude Kattan ili Jaclyn Hill, možda već znaš da je dio njihove rutine depilacija lica. Da, dobro si pročitala. Depilacija lica među ženama postaje sve popularnija, a rezultati koje daje možda će i tebe uvjeriti da izdepiliraš lice barem jednom u životu. 


Sigurne smo da imaš mnogo pitanja vezanih uz ovu temu jer je većini žena depilacija lica i dalje poprilično strana. Pronašle smo neka od najčešće postavljanih pitanja i odgovore na njih. 

Hoće li dlačice narasti tamnije i deblje?

Unatoč popularnom mišljenju, dlačice nakon depilacije ne rastu gušće i deblje. To je samo optička varka jer vrh dlake koji viri iznad površne kože više nije špicast i tanji na kraju nego ravan i plosnat.

Ako te brine da će tvoje dlačice biti znatno vidljivije jednom kada ponovno narastu, možda bi umjesto depilacije britvicom trebala probati vosak. Depilacija voskom daje nešto dugotrajnije rezultate, ali je i sam proces nešto duži i bolniji

Hoće li depilacija iritirati moje lice?

Ako nemaš previše osjetljivu kožu, ne bi trebala imati niti iritacije. Najvažnije je da nakon depilacije kožu tretiraš kao što bi tretirala noge ili bilo koji drugi dio tijela koji si depilirala. 

Nemoj odmah nakon depilacije nanositi šminku ili druge kreme i losione koji sadrže umjetne boje i mirise. A ako imaš jako osjetljivu kožu lica, možda bi prije depilacije trebala potražiti savjet dermatologa ili napraviti testnu depilaciju na malom dijelu kože. 

Koji je najbolji proizvod za depilaciju lica?

Iako lice možeš depilirati istom britvicom kojom depiliraš noge ili ruke, možda će ti biti malo nezgodno doprijeti do sitnijih dijelova poput sljepoočnice ili područja između obrva

Zato postoji niz britvica dizajniranih baš za depilaciju lica koje paze da ne oštetiš nježnu kožu, posebno u blizini sluznica. Pomoću njih će depilacija trajati nekoliko minuta i moći ćeš biti jako precizna.

Koje su prednosti depilacije lica?

Iako su dlačice na licu vrlo mekane i gotovo nevidljive, jednom kada ih ukloniš s lica vidjet ćeš koliko ti zapravo smetaju. Kada primjerice nanosimo tekući puder na lice dio proizvoda se zadrži na dlačicama koje postaju više vidljivije. 

Baš kao kada ukloniš dlačice s nogu ili ruku, koža postaje puno mekša na dodir, trošiš manje proizvoda da bi izgledala besprijekorno i sam makeup look dulje traje. 

Kako pravilno depilirati lice?

Lice možeš depilirati 'na suho' ili koristeći gelove i pjene. Izbor je potpuno na tebi, ali dermatolozi preporučuju da žene s osjetljivijom kožom bolje koriste pjenu.

Ako se odlučiš za pjenu, lice prvo dobro namoči vodom kako bi omekšala dlačice i zatim nanesi tanki sloj pjene. Britvicu drži pod kutem od 45 stupnjeva i laganim pokretima dlake odstrani u smjeru u kojem rastu. Kada si gotova, lice isperi i namaži hidratantnom kremom.