Vodeći trendovi

Beauty prognoza: 7 manikura koje će vladati ove godine

Zavirile smo na Instagram profile profesionalaca i inflencerica i izdvojile trendi manikure za 2021. godinu

noktićiza2021.jpg
Foto: Instagram

Otprilike u ovo doba svake godine bruji se o najvećim trendovima za ostatak godine, kako u svijetu mode, tako i u svijetu ljepote, a jedni od naših omiljenih su prognoze trendi manikura.

Image
Unose vedrinu u svaki outfit

Razigrane manikure kojima dozivamo proljeće

Prošle smo godine svjedočile nagalašenim uzorcima poput efekta kornjačevine i ostalih životinjskih uzoraka, no u 2021. - nakon godine koja je napokon iza nas - predviđamo posve drugačije trendove kad su u pitanju naši nokti.

Zavirile smo na Instagram profile profesionalaca i inflencerica i izdvojile trendi manikure za 2021. godinu. Provjeri 7 veličanstvenih u nastavku.

Velvet nokti

Ovaj trend uključuje stvaranje baršunastog, privlačnog završnog sloja bez upotrebe raznoraznih aplikacija. Za postizanje izgleda baršunastih noktiju ne koristi se stvarni baršun; umjesto toga, posebna vrsta magnetskog laka za nokte nazvana "mačje oko" lakira se i stvrdnjava, baš kao i uobičajeni gel lak.

Statement nokti

Prema godišnjem izvješću Pinterest Predicts za 2021., pretraživanja za "indie noktima" - koji se odnose na kičaste, hrabre dizajne poput boje za tie-dye efekta, kariranog uzorka ili miksa raznih uzoraka - povećana su za 21 puta. U ovim ludim vremenima u kojim živimo vrijedi nositi sve što nekome izmami osmijeh na lice, stoga su statement nokti logičan trend, ali i idealan izbor.

Smješko na noktima

A statement nokti nas dovode do sljedećeg sličnog trenda: smješka na noktima. Naime, prema Pinterestu, pretraživanja noktiju sa smajlićima također su znatno porasla (točnije 9x). Pomalo neočekivano, ali kao što smo već spomenule, ako nam nešto treba ove godine, onda je to osmijeh na licu…a zašto ne i na noktima!

Apstraktni nokti

Još jedan trend koji se uklapa u "indie" kategoriju (kako je definira Pinterest), apstraktni dizajni noktiju nisu novi trend - ali bit će veći nego ikad ove godine. Usklađeni s printom biljki i brojnim linijama, manikeri su smislili kako apstraktni trend dovesti na manje platno, odnosno nokte.

Umjetni iliti 'press on' nokti

S toliko mnogo salona za nokte koji su zatvorili vrata tijekom pandemije, mnogi od nas okrenuli su se press on noktima i otkrili da ovi umjetni nokti dostupni u raznim drogerijama i online stranicama nisu ono što su nekad bili - na najbolji mogući način.

Umjesto gustih, nezgrapnih, neprilagođenih naljepnica s početka 2000-ih, moderni press on nokti mogu ponuditi gotovo savršenu manikuru i dolaze u ogromnoj raznolikosti oblika, duljine i dizajna.

Pozlaćeni vrhovi

U 2020. vidjeli smo puno manikura nadahnutih francuskom s neočekivanim detaljima poput svjetlucavih ili metalnih vrhova. Ove godine preokret klasike postaje još sjajniji s nijansama koje izgledaju poput rastaljenog zlata. Iako ovaj trend najčešće viđamo u zlatnoj boji, prognoziramo kako će srebrna, ali i brončana nijansa biti jednako popularna.

Kratki nokti

S ograničenim pristupom našim redovitim uslugama ljepote, mnogima od nas postalo je ugodnije i jednostavnije okrenuti se prirodnijem izgledu i lakšem održavanju. Baš kao što je to bio slučaj sa svime drugime, isti je slučaj i s noktima pa su mnoge žene odabrale jednostavniji put: kratke, praktičnije i uredne nokte. A ovaj trend nastavit će se kroz cijelu godinu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.