Balzami za usne sa zaštitnim faktorom od kojih se nećemo odvajati

Nikada ne krećemo na plažu ili vodeni park bez kreme za sunčanje, no često zaboravimo na svoje usne. Zaštiti ih njegujućim balzamima sa SPF-om

Balzami za usne sa zaštitnim faktorom od kojih se nećemo odvajati

Ključni pribor za plažu uvijek su ručnik, japanke, boca vode, dobra knjiga i krema za sunčanje, a rijetko kad se sjetimo zaštititi svoje usne. Baš kao što tijelo i lice redovito mažeš kremama sa SPF-om i tvojim usnama je potrebna posebna briga. 

Image

Nitko ne voli suhe i ispucale usne: Pronašle smo DIY recepte za nježne pilinge


Usne su posebno osjetljive na UV zračenje sunca jer je koža na njima puno tanja nego na ostalim dijelovima tijela. Prekomjerno izlaganje usana suncu dovodi do pojave stotina malih bora zbog kojih se tvoje usne, ali i lice, doimaju puno starijima nego što jesu


Osim što ti je tijekom ljetnih mjeseci potreban zaštitni faktor, dobar balzam za usne štitit će ih od povjetarca koji može jako isušiti tvoje usne, pogotovo ako ih stalno oblizuješ. Dehidracija je još jedan faktor koji utječe na pojavu borica na usnama, tako da nikako ne zaboravi popiti dnevnu količinu vode. 

Što ako si već provela mnogo vremena na suncu i nisi bila svjesna da i usne trebaju zaštitu? Nemoj se brinuti, još nije prekasno da ih spasiš. Prvo što trebaš napraviti je temeljiti piling usana koji će istovremeno ukloniti suhu kožu i njegovati ih hranjivim uljima i zatim izaberi jedan od balzama u nastavku te nikada nemoj izlaziti na sunce bez njega. 

Melem SUN za usne, 25 kn

Image

Lip Smacker Kiss Therapy, 30 kn

Image

Neutrogena Lip Care, 27 kn

Image

Blistex Ultra SPF, 30 kn

Image

EOS Active, 40 kn

Image

La Roche-Posay Anthelios XL, 90 kn

Image

Kiehl's Butterstick Lip Treatment, 160 kn

Image

Avene Sun Sensitive, 76 kn

Image

Labello Sun Protect, 17 kn

Image

Biobaza Sun Therapy Bee Balm, 20 kn

Image