Ako si prešla četrdesetu moraš znati za ova 4 make up trika uz koje češ izgledati 10 godina mlađe

Ovo su najbolji make up savjeti za zrelu kožu

Ako si prešla četrdesetu moraš znati za ova 4 make up trika uz koje češ izgledati 10 godina mlađe

Svijetom make upa već duže vrijeme vladaju ''ispeglana'' lica, bilo zbog fotošopa, bilo zbog činjenice da svi popularni make up influenceri i blogeri i spadaju u vrlo mlade dobne skupine. Ne samo da na internetu zrelu kožu ne viđamo toliko često, nego čak ne čujemo mnogo savjeta i korisnih trikova o njenom šminkanju.

Nema ništa loše sa zrelom kožom. Ona je savršena baš i kao žene koje ju nose. Ipak, u svakoj dobnoj skupini pokušavamo sakriti neke nedostatke na koži, nekada su to prištići, nekada tamni podočnjaci, a često bore ili neelastičnost kože. Dobra beauty rutina ključna je za izgled naše kože, ali uvijek nam dobro dođu i mali make up trikovi uz koje naša mala nesavršenstva nestaju. Ako si prešla četrdesetu, ovo su za tebe najbolji trikovi jer ti mogu pomoći da izgledaš i do 10 godina mlađe.

Uvijek koristi primer

Primer je najlakši način za vraćanje živahnosti zreloj koži. Njime se možeš učinkovito boriti protiv sitnih bora i ostalih nesavršenosti, a istovremeno stvoriti glatku i hidratiziranu bazu za nanošenje podloge. Kada biraš primere, najbolje je odlučiti se za one proizvode koji su bogati antioksidansima i ostalim sastojcima koji pomažu u učvršćivanju kože.

Image


Dermatologica hydrablur primer - 342 kn

Biraj proizvode na bazi krema

Starenjem se koža nepovratno mijenja, a njome se trebaju mijenjati i proizvodi koje koristiš. Ako si prije koristila podloge u prahu ili kamenu, zaboravi na njih. Zrelija koža zahtjeva tekuće podloge, a najbolje su one u kremama. Tvoja podloga nakon četrdesete trebala bi biti hidratizirajuća i sadržavati anti-aeging sastojke. Takvim podlogama postići češ glatku kožu i najlakše sakriti bore.

Image


L’Oréal Paris True Match tekući puder - 69 kn

Udvostruči trepavice

Dobrim make up-om očiju možeš postići da one ukradu su pažnju i tako je skrenuti s nesavršenosti na koži lica. Nakon četrdesete možeš zaboraviti na bilo koju drugu boju maskare osim crne. Maskaru nanosi u tankim slojevima jer grudice koje se mogu stvoriti na trepavicama dodaju najmanje deset godina, umjesto da ih oduzmu. Koristi maskare maskara za dužinu, volumen i odvajanje trepavica. Mogla bi razmisliti i o nošenju umjetnih trepavica za posebne prilike koje zrelijim ženama nekada čak i više laskaju nego mlađima.


Chanel Inimitable  maskara za dužinu, volumen i odvajanje trepavica - 259 kn

Zadrži se na toplim bojama

Ako želiš dobiti najviše od make upa nakon četrdesete, biraj samo i isključivo tople boje, pogotovo kad se radi o šminkanju očiju. Tople i neutralne boje stvaraju iluziju prirodnog sjaja i dobro odmorenih očiju, dok tamnije, hladne i šarenije boje mogu kožu učiniti umornom. Najbolje je kupovati palete koje sadrže samo tople nijanse.

Image


Makeup Obsession Be Obsessed With 69 kn