Ako gomilaš nepotrebne proizvode, ovi super trikovi će ti pomoći da uštediš na kozmetici

Usvoji ove savjete i prestat ćeš skupljati kozmetiku koju ne koristiš

Ako gomilaš nepotrebne proizvode, ovi super trikovi će ti pomoći da uštediš na kozmetici

Industrija ljepote u posljednjih nekoliko godina jako je napredovala, a na tržištu je dostupno uistinu puno proizvoda koji nam obećavaju magične rezultate. Ipak, činjenica je da nam mnogi od tih proizvoda zapravo nisu potrebni.

Image

Personalizirana kozmetika je budućnost beauty industrije: Izdvojile smo nekoliko brendova koji nam tu uslugu nude već sada


U današnjem svijetu konzumerizma i snažnih promotivnih poruka, teško je oduprijeti se kupovanju raznih stvari, iako nam one nisu nužne za svakodnevni život. Mi žene osobito smo slabe na odjeću i kozmetiku. Kad je riječ o kozmetičkim proizvodima, volimo isprobavati sve i svašta. Sigurno si i sama bezbroj puta kupila određene proizvode samo zbog ambalaže ili jer si čula od prijateljice da su odlični, a onda su ti kasnije mjesecima stajali u ormariću sve dok se nisu pokvarili te si ih morala nepotrošene baciti u smeće.

via GIPHY

Njegovana i dotjerana možeš biti i uz minimum proizvoda, a koliko god ti proizvodi u drogerijama bili primamljivi, nemoj ih gomilati u svojoj kupaonici ako ih nećeš koristiti.

Želiš li ubuduće izbjeći takve situacije te nešto uštedjeti, ali i kvalitetnije njegovati svoju kožu, u nastavku ti otkrivamo nekoliko odličnih trikova i savjeta koji će ti omogućiti da trošiš manje novaca na kozmetiku koja ti nije potrebna.Foto: Unsplash, Instagram

Kupuj samo ono što ti je uistinu potrebno

Manje je više, a ta izreka itekako vrijedi kada govorimo o njezi kože. Nemoj kupovati besmislene kozmetičke proizvode koji ti nisu potrebni.  Na tržištu se svakodnevno pojavljuju brojni kozmetički noviteti, no kupuj samo ono što ćeš uistinu koristiti i što će odgovarati tvoj koži. Pokušaj usvojiti minimalistički pristup u njezi kože jer ćeš tako potrošiti manje novca, a tvoja će ti koža biti iznimno zahvalna.


Image

Jedan ali vrijedan

Umjesto da kupuješ desetke različitih jeftinih krema za lice, radije kupi jednu ali kvalitetnu koja će odgovarati tvojoj koži. Možda ti se čini puno dati određeni iznos za ruž za usne o kojem sanjaš neko vrijeme, ali kupuješ hrpu onih jeftinijih koji ti onda samo skupljaju prašinu u ormaru. Iako ne mora nužno značiti da viša cijena određenog proizvoda garantira i kvalitetu, uvijek je bolje kupiti jedan, ali vrijedan proizvod, nego gomilati jeftinu i lošu kozmetiku.


Image

Obrati pažnju na rok trajanja

Kad kupuješ kozmetiku, uvijek provjeri rok trajanja. Određeni proizvodi često su na sniženju samo zato jer im uskoro ističe rok, a kozmetika se nikako ne bi trebala koristiti nakon isteka roka trajanja jer može naštetiti kože te izazvati neželjene reakcije. Stoga prije kupnje uvijek obrati pažnju i razmisli hoćeš li u tom roku stići potrošiti taj proizvod. Nemoj davati svoje novce za proizvode koje ćeš kasnije morati baciti u smeće.


Image

Istražuj i čitaj recenzije

Na internetu i društvenim mrežama moguće je pronaći recenziju i mišljenje o gotovo svakom kozmetičkom proizvodu koji postoji. Ono što želiš kupiti, sigurno je već netko isprobao i negdje o tome napisao recenziju. Iako ne odgovaraju svi proizvodi svima, dobro je prije kupnje malo istražiti kakva su tuđa iskustva s kozmetičkim preparatima koje namjeravaš kupiti.


Image

Pronađi dnevni parfem

Mnoge žene vole gomilati razne parfeme za razne prigode, no činjenica je da i oni imaju svoj rok trajanja. Umjesto da gomilaš razne mirise, radije pronađi jedan kojeg ćeš obožavati i moći nositi u raznim prigodama. Za svaki dan možeš uzeti jeftiniju varijantu tog mirisa, poput toaletne vode ili pak parfumiranog losiona, dok parfem možeš sačuvati za posebnije prilike.


Image

Prati akcije

U drogerijama, ali i na online shopovima koji nude kozmetiku često su akcije na određene proizvode ili brendova pa imaj to na umu i pretplati se na njihove newslettere ili ih zaprati na društvenim mrežama kako bi bila u toku sa svim tim sniženjima. To je odličan način za uštedu na kozmetičkim proizvodima.


Image

Usvoji minimalistički pristup

Minimalizam danas postaje sve popularniji jer kod mnogih došlo do određenog zasićenja od uobičajenog načina života i stvari za koje su shvatili da nemaju nikakvu vrijednost. Takav pristup moguće je usvojiti u svim segmentima, pa tako i u njezi kože. Nemoj gomilati proizvode, kupuj samo ono što ti je potrebno i što ćeš koristiti. Novi proizvod kupi tek kad potrošiš stari. Osmisli svoju beauty rutinu koja će ti funkcionirati i nastoj je se držati. Prestani stalno mijenjati proizvode i isprobavati svaki novitet koji se pojavi u drogeriji jer tvoja koža to ne voli. Prije svakog odlaska u shopping, dobro prouči što već imaš u svojoj kupaonici i tek nakon toga odluči što ti je uistinu potrebno.


Image