10 jednostavnih detox navika Elle Macpherson – žene koju cijeli svijet zna pod nadimkom 'Body'

Supermodel Elle Macpherson nedavno je na svom Instagramu podijelila savjete za potpuno resetiranje tijela. Donosimo deset savjeta australskog supermodela koje svi možemo uključiti u život

10 jednostavnih detox navika Elle Macpherson – žene koju cijeli svijet zna pod nadimkom 'Body'

Iako danas ima 56 godina, Elle Macpherson izgleda jednako fantastično kao i nekada kada se pojavljivala na naslovnicama najprestižnijih svjetskih magazina. Slavni nadimak "Body" ("Tijelo) dao je magazine Time još davne 1989., a njezine naslovnice za magazin Sports Illustrated i danas se pamte.

Gledajući njezine fotografije na Instagramu možemo reći da ga i dalje zaslužuje. Visoka 185 cm oduvijek je naglašavala da voli sportski način života i da pazi na svoj izgled. Kao prava Australka zaljubljena je u more i život na otvorenom.


via Giphy


Svi znamo da je za takvo tijelo potrebno puno rada i odricanja, ali Elle se drži deset jednostavnih pravila koja možemo svi primijeniti u svom životu. Ne treba nam ni sunčana Australija, niti posebni tretmani koju koštaju nekoliko tisuća dolara. 

Image

Ovo su slavne dame čije obrve želimo iskopirati


Dvije litre vode dnevno
Elle hidrira svoje tijelo pijući dvije litre filtrirane vode dnevno te preskače vodu iz plastičnih boca koje ne samo da su štetne za okoliš već i mogu sadržavati štetne kemikalije. 


Jedna kava dnevno
Kao i mnogi od nas, i Elle je ljubiteljica kave, ali ograničava se na jednu dnevno. Sat vremena prije ili nakon obroka jer kofein može spriječiti apsorpciju zdravih hranjivih sastojaka.


Ograničeno konzumiranje alkohola
Svi znamo da je alkohol štetan za jetru. Jedna čaša dnevno za žene i dvije čaše za muškarca neće nikome naškoditi, ali pretjereno konzumiranje alkohola uzet će svoj danak kasnije u životu.

Kardio vježbe četiri puta tjedno
Znojenje nije dobro samo za oblikovanje trbušnjaka nego je i odlično za jetru. 

Samo nužni lijekovi
Umjesto da posegne za tabletom protiv glavobolje, Elle česti traži prirodnija rješenja – puno vode, manje kofeina i vježbanje. 

Dobrobit biljnih bjelančevina
Umjesto životinjskih proteina konzumira biljne. Veganska ili vegetarijanska prehrana može ozbiljno smanjiti količinu toksina koji ulaze u tijelo.


Zdrave umjesto nezdravih masnoća
Masnoća nije loša, ali ona koja se nalazi u prerađenoj i pakiranoj hrani kao što su kolači nije dobra. Elle uživa u masnoćama koje se nalaze u lanenim sjemenkama, maslinovom i ribljem ulju te avokadu. 

Hrana bez aditiva
Elle izbjegava hranu bogatu aditivima i  MSG-om jer opterećuju jetru. 

Sedam sati sna
Elle nikad se podcjenjuje važnost sna za zdravlje i ljepotu. Spavanje joj je jako važno i pazi da spava sedam sati. Prije spavanja popije čaj za dobar san.