Znate li kako se jedu škampi

Škampi su jedna od najvećih poslastica, posebno u našim primorskim krajevima, ali mnogi još uvijek nisu sigurni kako se jedu škampi

Znate li kako se jedu škampi

Škampi, odnosno rakovi koji dolaze iz porodice hlapova jako su popularno jelo u našim krajevima, no mnogima znaju stvarati prave probleme kada se suoče s njima na tanjuru i zapitaju se kako se jedu ti "strašni" škampi.

Kada ih pripremate najlakše je kupiti već očišćene škampe, ali tako pripremljeni škampi nisu specijalitet kakav možete okusiti ako su servirani neočišćeni.

ImageNe sramite se pitati da vam se pokaže kako se jedu škampi, posebno ako je s vama za stolom i stručnjak u jedenju morskih rakova.
Repovi škampa se jedu bez oklopa koje je potrebno skinuti prije ili nakon pripreme jela. To je dio za koji ćete se morati malo potruditi, ali ne sramite se uzeti ga u ruke i očistiti prstima. Škampi su jedno od rijetkih jela koje je čak preporučljivo jesti rukama jer jedino tako možete u njima uživati.
Uz škampe će vam u restoranima servirati i salvetu za oko vrata, da se ne isprljate, a nakon jela dobiti ćete i toplu kupku s limunom za pranje ruku. Sve ovo navodi na to da ćete morati upotrijebiti ruke, osim ako su škampi pohani i već ranije očišćeni.

Napomenuti ćemo da nema bolje i ukusnije pripremljenih škampa od onih na žaru ili "na buzaru", pa vam svakako preporučujemo da probate.

Stoga, naučite kako se jedu škampi i uživajte u njima u potpunosti.