Znate li kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje

Možda niste znali ali najbolja investicija u vlastito zdravlje je kupnja štapova za nordijsko hodanje, a kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje čitajte u nastavku

Znate li kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje

Pravila u nordijskom hodanju nisu nimalo komplicirana, a najveći dio odnosi se na to kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje.

Osnovno ravilo je da hodamo prirodno i opušteno i odgurujemo se uz uporabu štapova koji zapravo samo dodatno naglašavaju kretnje koje su normalne za građu našeg tijela. Treba znati da je za svladavanje osnovne tehnike i njezino razvijanje do stupnja kad se postižu maksimalni učinci ipak potrebno određeno vrijeme. 

ImagePonekad je potrebno malo više truda da se “probude” dijelovi tijela koji su dulje bili neaktivni, a to su prije svega nadlaktice i rameni pojas. Posebno kod ljudi koji su dulje bili neaktivni, nisu se bavili sportom ili puno sjede na poslu. 
Znate li da tehnikom nordijskog hodanja čovjek troši i do 46% više energije te da može koristiti 90% mišića? Da biste to postigli važno je znati kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje  .

Nordijsko hodanje je hodanje pri kojem se koriste specifično dizajnirani štapovi, odnosno nordijsko hodanje sagorijeva i do 40% više kalorija.  
Nordijsko hodanje zahtijeva određeno vrijeme potrebno za učenje i svladavanje osnovne tehnike, obvezno pod nadzorom stručnog voditelja, iako izgleda poprilično jednostavno i slično običnom hodanju 


Evo kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje  

Za početak su potrebni samo odgovarajući štapovi, a prilikom odabira štapova obavezno je koristiti formulu za izračunavanje odgovarajuće veličine štapova.
Formula je: vaša visina x 0,66 = odgovarajuća visina štapa.
Pravilna tehnika nordijskog hodanja je tehnika kojom se pri hodu malo odguruješ do razine kukova uz pomoć štapova. 
A upravo štapovi omogućuju da se ravnomjerno koristi i gornji dio tijela, a ne samo donji ekstremiteti kao kod običnog hodanja - što pospješuje pravilno i bolje držanje tijela, jačanje gornjeg dijela tijela, a dolazi i do dodatne potrošnje energije.
Nordijsko hodanje nije obično hodanje sa štapovima, nego je riječ o posebnoj tehnici odgurivanja od podloge. Pravilna tehnika nordijskog hodanja ovisi o tome kako pravilno koristiti štapove za nordijsko hodanje.