Znate li kako odabrati zreli avokado

Da vaš ulog u ovo tropsko voće ne bi propao, otkrivamo kako prepoznati i odabrati zreli avokado

Znate li kako odabrati zreli avokado

Avokado je jedna od skupljih voćaka pa kako vaš ulog u jednu od najzdravijih namirnica na svijetu nije baš mali, morate znati kako odabrati zreli avokado 

ImageIskreno, koliko puta ste kupili avokado koji uopće nije bio jestiv? Ako su i vas zavele predivne fotke avokada koja viđate posvuda, sigurno ste u nekom trenutku odlučili probati ovu kod nas nesvakidašnju voćku. Ali kako prepoznati zreli avokado?

Evo i koji su to sve koraci koji će vam pomoći da uživate u njegovom ukusu, teksturi i svježini.
Najbolji savjet je da uvijek kada ga birate, avokado opipate, odnosno blago ga stisnete. Ako je mek i podatan na dodir, ali nikako toliko mekan da se raspada, pronašli ste savršen avokado. 
I boja ima veliki utjecaj na to kako odabrati zreli avokado. Boja je  najbolji pokazatelj njegovog unutarnjeg stanja. Ako je avokado potpuno zelen, velike su šanse da je tvrd i nezreo. 

Kada uzmete avokado, skinite ostatak peteljke. Pogledajte da li je peteljka u dnu tamno smeđe boje, ako jeste, vaš avokado je prezreo. Ako je nježno žute boje, ovaj avokado stavite u vrećicu. 
Nemoguće je na avokadu procijeniti hoće li vas u unutrašnjosti avokada dočekati ružne smeđe mrlje, što ovisi o načinu na koji se avokado transportirao.
No ako zapamtite ove savjete kako odabrati zreli avokado, rizik se isplati kada uzmemo u obzir sva blagotvorna svojstva ove magične tropske voćke.