Znate li kako možete zaštiti auto od tuče

U našim krajevima tuča nije prečesta pojava, ali u posljednje vrijeme sve češće se javlja pa je dobro znati i kako zaštititi auto od tuče

Znate li kako možete zaštiti auto od tuče

Vremena se mijenjaju pa tako nekoliko puta godišnje svakako možemo računati na tuču i nije rijetkost da na automobilima ona ostavi nemile tragove.

Udubljenja na karoseriji, razbijeni farovi, a ponekad čak puknuta stakla u naletu ledenih kapljica. 

Stoga, na vrijeme pročitajte kako zaštititi auto od tuče  da biste u svakome trenutku bili sigurni kako se to neće dogoditi baš vama.

ImagePratite prognozu, to je prvo i najvažnije pa se na vrijeme pripremite na opasnost od ledene kiše.
Tada još imate dovoljno vremena da auto sakrijete u garažu ili pod neki krov. 

Krošnje drveća mogu biti od pomoći, ali onda vam prijeti opasnost odlomljenih grana koje mogu proizvesti jednaku štetu kao i tuča.
Materijali od kojih se proizvode zaštitne cerade efikasno će zaštiti auto od tuče. Takve cerade bi trebale biti dio opreme svakog automobila jer je to najbolji način kako zaštititi auto od tuče, a štitit će ga i od sunca, vjetra, smole. Možete ih pronaći na internetu ili u trgovinama s automobilskom kozmetikom. 

A ako se niste na vrijeme pripremili pa ne znate kako zaštititi auto od tuče koja bi mogla pasti pronađite neko mjesto u automobilu na koje ćete spremiti deku, poplun i sl. Jer ponekad i običan karton može pomoći i sačuvati stakla od razbijanja.