Znate li kako koristiti hashtag na Facebooku?

Ako koristite Facebook, uvjereni smo da ste upoznati s pojmom hashtag i da vjerojatno, znate što to znači i čemu služi. U nastavku pišemo kako koristiti hashtag na Facebooku

Znate li kako koristiti hashtag na Facebooku?


Početnicima na društvenim mrežama, a posebno na Facebooku hashtag pričinjava muke jer na prvi pogled djeluje zbunjujuće. Niste sigurni ni da li ga uopće koristiti na Facebooku, jer čuli ste da je hashtag osnova objava na Instagramu?

Znate li koja je uopće svrha korištenja i ubacivanja tog smiješnog znakića koji se, do prije samo nekoliko godina, najviše povezivao s glazbom. I kako uopće koristiti hashtag na Facebooku?

Hashtag je oznaka sadržaja. Služi za kategorizaciju sadržaja i praćenje tema na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu. Na Facebooku se hashtag koristi nešto manje, iako sve češće u novije vrijeme.
Hashtag vas povezuje s ljudima koji dijele vaše interese (npr. #reading) i pomaže vam da lakše, brže i učinkovitije pretražujete Instagram kako biste pronašli upravo onaj sadržaj ili temu koja vas zanima.

Hashtag je riječ ili grupa riječi ispred kojih je stavljen simbol #.

Kad koristite hashtag omogućujete drugim ljudima koji su  Ako želite da vas ljudi koji su zainteresirani za ono što objavljujete pronađu i da reagiraju na vašu objavu stavite hashtag ispod ili iznad vaše objave na Facebooku.

Hashtag služi za privlačenje pažnje, promociju sadržaja i bolju organizaciju.

Kako koristiti hashtag na Facebooku?
Ne treba vam nikakvo znanje da biste uspješno koristili hashtag u svojim objavama. 
Prije nego što nešto objavite jednostavno promislite u koje kategorije spada vaš sadržaj i primjereno ga označite. 
Važno je promisliti i tko vam je ciljana publika i s kojeg je govornog područja.

Najpopularniji hashtagovi su na engleskom jeziku pa ako njih koristite, dobiti ćete najviše pažnje i lajkova. 
Najpametnije je koristiti hashtagove koji su na jeziku koji se govori u vašoj zemlji, odnosno u zemlji u kojoj želite razvijati svoj posao.

Za privatne profile na društvenim mrežama jezik stvarno nije važan. Ako ste na Facebooku samo radi zabave, koristite popularne hashtagove na engleskom jeziku i sigurno ćete dobiti angažman kakav želite, ili ne morate koristiti nikakav hashtag u tom slučaju.

Nema puno pravila koristiti hashtag na Facebooku. Sve što morate je ubaciti znak # ispred riječi koja se odnosi i ima veze sa sadržajem koji objavljujete. 
Hashtag je riječ ili grupa riječi uz koju je pridružen # s ciljem da kategorizira i nalazi razgovore vezano uz određenu temu. 

Image