Znate li kako izmjeriti veličinu rukavica

Nadamo se da će vam ovi savjeti kako izmjeriti veličinu rukavica koje donosimo u nastavku biti od koristi u sljedećim kupovinama

Znate li kako izmjeriti veličinu rukavica

Jedan od onih posebnih i završnih elemenata garderobe su rukavice. Zimi štite naše ruke od oštrih vremenskih uvjeta, a osim toga, rukavice služe kao ukras. Da bi ruke izgledale elegantno, morate odabrati pravu rukavicu i znati kako izmjeriti veličinu rukavica.

Da biste pravilno izmjerili veličinu rukavica morate izmjeriti opseg dlana bez uzimanja u obzir palca na najširem mjestu, otprilike u području kostiju prsta. 

Dobivenu vrijednost morate pretvoriti u milimetre i podijeliti s 27, rezultat se zaokružiti na 0, 5. To će biti željena veličina rukavica i to je način kako izmjeriti veličinu rukavica.

Na trakama za mjerenje često se nalazi skala  u inčima, ali mi ovdje govorimo kako izmjeriti veličinu rukavica u centimetrima.

Izmjerite obujam ruke, kao što je gore opisano, s dlanom koji treba biti lagano savijen. Rezultat koji dobijete u centimetrima zaokružite na najbliži cijeli broj. Žene obično dolaze u veličinama od 17 do 30, a veličine muških rukavica su od 20-32. 

Veličina veća ili manja od standardne veličine mora biti ušivena po narudžbi.

Imamo i veličine rukavica s oznakama:
Veličina rukavica S odgovara opsegu ruke od 17-18 centimetara, a dužina srednjeg prsta 8 centimetara.
Veličina rukavice M - dlan 18-19 centimetara, srednji prst 8, 5 centimetara.
Veličina rukavice L - dlan 19-20 centimetara, srednji prst 8, 7 cm.
Rukavice veličine XL - dlan 20-21 cm, srednji prst 9 centimetara.

Kupnja rukavica bez mjerenja nije precizna kao kada znate kako izmjeriti veličinu rukavica, jer uke svih ljudi su različite, a rukavice ušivene prema prosječnom standardu.