Značenje emotikona u dopisivanju mobitelom

Koliko vam je poznato značenje emotikona i koji su to emotikoni u dopisivanju na koje treba obratiti pažnju a koje ignorirati

Značenje emotikona u dopisivanju mobitelom

Malo tko poznaje sve simbole i zna protumačiti značenje emotikona, ako ste jedan od njih evo nekoliko informacija o tome 


shimmer fallbackSlanje tekstualnih poruka važan je dio svakodnevne komunikacije, a posebno je važno značenje emotikona u razgovoru zaljubljenih osoba.

Ne koristite li emotikone u pisanoj komunikaciji, mislim da griješite. Slika vrijedi 1000 riječi, a emotikon vrijedi još i više. 

Sve su češće situacije kada umjesto riječi pošaljemo smo određeni emotikon kojim želimo dočarati svoju emociju ili razmišljanje.
No, kako se ne biste doveli u nezgodnu situaciju, jer nije svaki emotikon jednak i svi imaju potpuno različito značenje koje često nije primjereno morate znati značenje emotikona.

Takvi znakovi u porukama, premda se čine bezopasni,  u sebi mogu nositi i prikriveno značenje. Zato je važno poznavati značenje emotikona, da biste mogli ispravno komunicirati sa svima i na svim razinama.

Tako imamo lice koje namiguje, lice sa širom otvorenim očima, emotikon koji namiguje, šalje poljubac, ljuti se. Emotikoni mogu izraziti svaki osjećaj ponekad bolje nego same riječi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.