Kamen po kamen - palača

Zaviri u divnu kuću u Novom Marofu u kojoj su vlasnici sve napravili sami

Mladi par stvorio je dom iz snova nedaleko Varaždina, ali i otkrio strast koju će pretvoriti u zajednički posao

BeFunky-collageaaaaaaa.jpg
Foto: Instagram/Tanja_home

Tražiš li inspiraciju za uređenje svog doma, obvezno na Instagramu pogledaj račun Tanja_home iza kojeg se krije mlada kreativka iz Novog Marofa i zaljubljenica u skandinavski dizajn. Njezin Instagram profil prati više od 14.000 ljudi.

Tanja Jelen i njezin partner u kuću od 70-ak kvadrata, nedaleko Varaždina, uselili su prije četiri godine i od nje napravili pravi mali raj, a ono što je još važnije, kroz proces uređenja obiteljskog doma Tanja je otkrila strast prema dizajnu interijera i odlučila hobi pretvoriti u posao. U veljači s patnerom otvara tvrtku, a njezin će posao biti 3D vizualizacija interijera.

U njihovom domu prevladavaju jasne linije, siva, bijela i crna boja, prirodni materijali, posebice drvo, a prostorom dominira kamin koji grije cijelu kuću. Zanimljivo je da stalno nešto mijenjaju. Donedavna su iza TV-a imali zid obložen u ciglu koju su sami izradili, no dosadio im je pa su ga maknuli. "Moj partner i ja smo apsolutno sve u kući radili sami pa ćak i namještaj. Inače se oboje bavimo uređenjem interijera. Suprug izvodi adaptacije i unutarnje radove, a ja radim 3D vizualizacije", kaže nam Tanja.

Kada kaže "apsolutno sve" ona to i misli. Naime, od kutne garniture do regala i stolova u boravku i blagovaonici pa do kupaonice, sve su napravili sami. Na pitanje na što su najviše ponosni, Tanja kaže kako ne može ništa posebno izdvojiti jer su ponosni na sve.

Rijetko tko bi se usudio sam krenuti u renoviranje kupaonice. No, oni jesu. Tanja nam pokazuje fotografije kupaonice prije i poslije i mora im se priznati da su posao obavili sjajno.

shimmer fallback


Pitam je koji bi savjet dala onima koji se planiraju upustiti u renovaciju stana ili kuće. "Savjetovala bih im da ne prate previše trendove kad je uređenje u pitanju jer se oni vrlo često mijenjaju, već da se vode nekim svojim stilom i bojama koji su si sami odredili, jer na kraju krajeva oni su ti koji će živjeti u tom prostoru i važno je da njima bude lijepo i ugodno. Ali najvažnije od svega je da prostor bude funkcionalan, tek onda sve ostalo", zaključuje Tanja.

Želiš li osvježiti svoj životni prostor ili ga potpuno preurediti toplo ti savjetujemo da posjetiš njezin Instagram profil i inspiriraš se.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.