Pogrešna tava je najčešće glavni krivac zašto se palačinke lijepe za tavu. No krivaca zašto se palačinke lijepe za tavu može biti i mnogo više
Zapamtite da tavu za palačinke tijekom pranja nikada ne ribate, nego ju lagano isperite vodom. kako se tijesto ne bi lijepilo. Često je pravilo, što starija tava to bolje palačinke.
Po mogućnosti neka tava bude samo za palačinke.
Pogrešna masnoća je sljedeći krivac zašto se palačinke lijepe za tavu.
Izaberite masnoću koja ima višu točku dimljenja poput kokosova, repičina ili suncokretova ulja te pročišćenog maslaca.
Koristite mikser umjesto pjenjače jer savršeno izmiješana smjesa za palačinke se ne lijepi za tavu.
Savršeno glatka smjesa postiže se ako sve sastojke miješate pjenjačom jer će ući optimalna količina zraka.
Miješajte do zadnje grudice i pazite da ne bude previše šećera u smjesi.
Još jedan krivac zašto se palačinke lijepe za tavu može biti šećer.
Odlučite li se za slatku varijantu, budite umjereni sa šećerom.
Previše svega u smjesi je ipak najgori razlog zašto se palačinke lijepe za tavu.
Kockice čokolade, voće i ostali dodaci u smjesi mogu napraviti više štete nego okusa.
Palačinke je najbolje peći na srednje jakoj vatri i zapamtite - samo se jednom okreću
Za kraj ćemo dodati još nešto. Nemojte da premalo strpljenja bude razlog zašto se palačinke lijepe za tavu.