Omiljene tete

Zašto je teta jedna od najvažnijih osoba u djetetovom životu

One su bliska obitelj i uvijek su tu za dijete - na jedan drugačiji, ali u potpunosti poseban i značajan način

paige-cody-bOVZ_f3fbQM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ako razmišljaš o ljudima koji te bezuvjetno vole, tvoja će teta zasigurno biti na vrhu ovog popisa. Ona je ta koja se sjeća imena tvoje simpatije u vrtiću, koja je uvijek spremna podijeliti svoju mudrost, ali ne srami se ponekad biti i malo šašava.

Image

6 stvari zbog kojih je tvoj život bolji kad postaneš teta

Tete se trude kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim nećakinjama i nećacima te postati njihove istinske najbolje prijateljice, one koje znaju potaknuti njihove snove i pritom se dobro zabavljati.

Budući da čvrsto vjerujemo da je teta osoba koja će uvijek biti tu za dijete i biti njegova/njezina partnerica u zločinu, izdvojile smo par razloga zašto je imati tetu blagoslov, odnosno zašto je ona jedna od najvažnijih osoba u životu svakog djeteta:

Ona je 'kul' odrasla osoba

Kako djeca odrastaju, eksperimentiranje različitih stvari može biti primamljivo, ali potreban im je dobar vodič koji će im pomoći u navigaciji kroz ovo novo iskustvo. Primjerice, teta će možda pomoći da izbjegneš modne greške ili ti dati prvi ruž koji prekrasno izgleda. Budući da nema odgovornost roditelja, teta može jednostavno pokazati svoju dječju stranu: ona smije pustiti mašti na volju i biti pravi zabavljač, ali istovremeno i odrasla osoba od povjerenja.

Njoj se uvijek možeš obratiti kada su u pitanju osjetljive teme

Kad djetetu neke stvari smetaju, ali osjeća se previše nelagodno da bi o tome razgovaralo s roditeljima, vrijeme je da u igru uđe i teta. Bez obzira radi li se o dječjem problemu, lošoj ocjeni ili sukobu sa zločestim djeteom u školi, teta će uvijek biti tu da pomogne bez ikakvog osuđivanja i pomoći će djetetu da riješi svoj problem bez stvaranja nepotrebne drame.

Ona je uzor

Svi trebamo nekoga na koga ćemo se ugledati, a teta je prava osoba koja može obaviti taj posao. Odgovorna je odrasla osoba, ima posao, možda i partnera i svoju djecu, ali nije izgubila karizmu i uvijek je tu za avanturu kad su u pitanju njezini nećaci. Razumije važnost otkrivanja istinske strasti, zna uživati u životu i nestrpljiva je naučiti svog nećaka ili nećakinju kako to učiniti.

Ali i obitelj

Budući da je teta odrasla s mamom ili tatom djeteta, ona može jako dobro razumjeti dječje frustracije, probleme i njihove točke gledišta. Kod svađe s roditeljima, teta može biti od velike koristi, a ona tada može biti savršen posrednik.

Možeš joj vjerovati

Teta poznaje svoju nećakinju i/ili nećaka od dana kada su se rodili i s njima je čitav život. Smirila ga je kad je izgubilo omiljenu igračku i obrisala mu suze kad je bilo povrijeđeno. Znaš da je najbolja prijateljica tvom djetetu kojoj se ono uvijek može povjeriti. Neće suditi i uvijek će biti tu kako bi ga razveselila.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.