Seks simbol svoje generacije

Od vampira do novog Jamesa Bonda? Ovo je priča miljenika žena Roberta Pattinsona

Glumac Robert Pattinson već je godinama dio elite svjetskog show businessa, a danas ovaj miljenik žena slavi svoj 34. rođendan. Njegov je put do slave bio strelovit, od uloga u filmovima o Harry Potteru, preko 'Sumrak' sage pa sve do indie nezavisnih filmova koje snima danas. Donosimo ti njegovu priču.

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: www.profimedia.hr

Mnogima je djetinjstvo obilježilo gledanje „Harry Potter“ i „Sumrak sage“, a jedno od glumačkih imena koje se uvijek spominje u kontekstu tih megauspješnih filmova je svakako i Robert Pattinson, 34-godišnji britanski glumac koji je karijeru započeo još kao tinejdžer, a od tada je postao zvijezda mnogih hvaljenih blockbustera, ali i indie filmova.

Ovaj model glazbenik i glumac inicijalno se proslavio ulogom Cedrica Digorryja u četvrtom filmskom nastavku priče o malom čarobnjaku Harry Potteru. Njegovo su ga lijepo lice i glumački talent ubrzo lansirali na crvene tepihe Hollywooda. Najveću je slavu doživio na samom početku svoje karijere, utjelovivši Edwarda Cullena u filmu o vampirima „Sumrak“.  Upravo mu je ta uloga donijela status megazvijezde i seks simbola generacije. Stručnjaci su tvrdili da je njegovo lice najljepše i najpravilnije muško lice na svijetu, a nekoliko je puta bio proglašen i najpoželjnijim neženjom Hollywooda.

Na današnji dan talentirani Robert slavi svoj 34. rođendan, a mi smo se odlučile prisjetiti njegovih zvjezdanih početaka. Naime, prije no što se počeo baviti glumom svirao je po kafićima i klubovima klavir i tako zarađivao. Maturirao je sa 18, te glumio u Barnes Teatru u Londonu, a ubrzo mu se ukazala prilika pojaviti se na filmu. No, prije njegove glazbene i glumačke karijere bio je popularni model. Kada je bio tek mali dječak bilo je jasno da ga krasi neobična ljepota, pa se manekenstvom i modelingom počeo baviti sa samo 12 godina. Četiri godine je bio iznimno uspješan, no čim je zakoračio u 17. godinu, ponude su se počele osipati.

„Kada sam se prvi put počeo baviti s manekenstvom, bio sam prilično visok i izgledao sam malo kao djevojčica, tako da sam imao puno posla, jer sam bio u razdoblju u kojem je takav izgled cool.  S odrastanjem sam valjda  postao previše muškast, pa sam imao malo posla. Imao sam neuspješnu manekensku karijeru", izjavio je glumac jednom prilikom. I dok mnogi njegovu modeling karijeru nikako ne bi opisali kao neuspješnu jer je surađivao s mnogim luksuznim brendovima, svakako je točno da mu je glumačka karijera donijela veću slavu i bogatstvo.  

Od 2005., kada se pojavio kao Cedric u „Harry Potter i plameni pehar“ filmu, do danas, Pattinson je postao jedan od najtraženijih i najplaćenijih holivudskih glumaca. S godinama i iskustvom počeo je oprezno birati uloge i scenarije, pa tako sada rijetko glumi u blockbusterima već preferira manje uloge u nezavisnim filmovima. Inače, tijekom godina smo ga gledali u naslovima poput „Water for Elephants“, „Cosmopolis“, „The Rover“, „The Lost City of Z“, „The Lighthouse“ i „Good Time“. Jedan od njegovih posljednjih filmskih projekata je uloga u špijunskom trileru redatelja Christophera Nolana „Tanet“.

Također, Pattinson trenutno snima novi film o Batmanu, legendarnom stripovskom junaku. Mnogi su smatrali kako nije dobra opcija za tu ulogu – no eto, svejedno ju je dobio. Isto tako, šuška se već godinama da će u nekom trenutku postati i budući James Bond, najslavniji tajni agent svijeta.

Privatno, Pattinson svira gitaru i klavir, a o svom ljubavnom životu ne voli javno govoriti. Zna se da ne voli medije i paparazze te je jednom čak i priznao da je u mlađim danima patio od poremećaja anksioznosti zbog silne pažnje javnosti koju je svakodnevno dobivao.

Što se tiče ljubavnih veza ovog ljepotana, 2009. je započeo vezu s Kristen Stewart, kolegicom glumicom iz filmova „Sumrak“. No, 2012. njegova je Kristen uhvaćena kako ga vara s znatno starijim redateljem Rupertom Sandersom. Iako je momentalno ostavio Kirsten, na kraju su se na kratko pomirili u listopadu iste godine i svojoj ljubavi dali drugu šansu. No, nakon pola godine svemu je ipak došao kraj te se par zauvijek razišao.

Nakon Kristen Robert je ljubio glazbenicu FKA Twigs. S njom se čak i zaručio, no 2017. je ipak došlo do prekida. Od sredine 2018. glumac je u vezi s britanskim modelom Suki Waterhouse, a zajedno žive i rade u Londonu. Iako još nisu vjenčani i nemaju djecu, mnogi vjeruju kako je upravo Suki ljubav Robertova života.

Na kraju će vrijeme pokazati što sve sudbina planira za mladog glumca, a mi ćemo se do tada veseliti svakoj njegovoj novoj ulozi i filmu.

Image
Tko je pogodio, a tko podbacio?

Drugačiji Brit Awards: Dodjela bez nošenja maski, ali s ekstravagantnim outfitima