Vrijeme je za Sumrak saga maraton: Neka te najpoznatiji vampir nauči ponešto o samoizolaciji

Pobjegni od stvarnosti uz maraton Sumrak saga filmova i popularne vampire i vukodlake

Vrijeme je za Sumrak saga maraton: Neka te najpoznatiji vampir nauči ponešto o samoizolaciji

Vrijeme samoizolacije i ne mora biti najgora stvar na svijetu ako ga iskoristiš na dobar način - sada konačno možeš pogledati sve filmove i serije koje si već dugo htjela pogledati, a nisi imala vremena. A ako si jedan od vjernih obožavatelja najpoznatije vampirske sage, Sumrak sage, onda ćeš vjerojatno ponovno pogledati sve te filmove koji su te natjerali da se preko ušiju zaljubiš u popularnog vampira, ili pak zgodnog vukodlaka

Image

Znamo gdje besplatno gledati serije i filmove u ovim danima samoizolacije


Obožavatelji Sumraka trenutno se jako dobro zabavljaju izmišljajući memeove na trenutnu situaciju u svijetu, podsjetivši sve da je njihov omiljeni vampir Edward Cullen (Robert Pattinson) demonstrirao socijalno distanciranje prije nego što je uopće postalo "popularno".


U filmu iz 2008. prvi smo put sreli zgodnog vampira čija koža sjaji na suncu, i to u sceni u školskoj kantini, kad su on i njegova zlatnooka braća i sestre pažljivo držali distancu od svih ostalih za vrijeme ručka. Zatim, kad je Edward stupio u bliski kontakt s Bellom (Kristen Stewart) u njihovom laboratoriju za biologiju, odmah je prekrio lice, što su fanovi odmah interpretirali na način da se "bojao" da se između njih ne razmijene virusi i bakterije.

the way edward cullen invented social distancing .... pic.twitter.com/Qo510VhZSi

— jade (@mushypeagirl) March 20, 2020


Naravno, on je to učinio samo kako ne bi krenuo u krvoločni napad na djevojku čije misli jedino nije mogao pročitati, ali sada izgleda kao da se savršeno uklapa u trenutnu situaciju.

Neki su ljubitelji Sumraka zaronili dublje u podrijetlo lika Edwarda Cullena koji je pretvoren u vampira tek nakon što ga je njegov posvojitelj Carlisle (Peter Facinelli) pronašao kako umire od španjolske gripe 1918. godine u Chicagu. Taj je virus rezultirao još jednom opasnom pandemijom u našem svijetu koja se često spominje usred današnje pandemije koronavirusa.

My mom was telling me that 100 years ago there was a pandemic & they didn’t have social distancing so it caused a lot of deaths and I was like “I KNOW mom It was the Spanish flu and Edward Cullen was DYING from it in 1918 before Dr Cullen found him and turned him into a VAMPIRE”

— Devyn Pratt (@pratt_devyn) March 19, 2020


Naravno, najbolji razlog zbog kojeg sada svi fanovi pričaju o Sumraku je taj što knjige i filmovi nude odličan eskapizam koji nam je i potreban u ovakvim vremenima, a ako tražiš film ili knjigu koja te može odvesti izvan granica tvoja četiri zida, putovanjem u Forks u Washingtonu uspjet ćeš u tome. 

Sumrak, Mladi mjesec, Pomrčina i oba dijela Praskozorja samo čekaju na tebe i pružit će ti idealan bijeg od stvarnosti.